Sport

2013.01.15. 12:06

Lesöpörték a pályáról ellenfeleiket a futsalosok

Futsal - A DEAC a bajnokságban aratott nagyszerű győzelmet, a Mezei-Vill ezúttal az MK-ban gálázott.

Futsal - A DEAC a bajnokságban aratott nagyszerű győzelmet, a Mezei-Vill ezúttal az MK-ban gálázott.A tabella harmadik helyén álló Szeged csapatát fogadták az akkor még a sereghajtó pozícióban lévő debreceniek a férfi futsal NB I. 17. fordulójában. Nemcsak a két együttes közötti különbség adott okot a borúlátásra, hanem az is, hogy eltiltás miatt három rutinos emberét, Fekete Viktort, Angyalos Andrást, és Szalánczi Zoltánt is nélkülözni kényszerült a DEAC, mely így elég tartalékosan tudott csak kiállni az esélyesebbnek tűnő Tisza-partiak ellen.

Azonban a cívisvárosi fiatalok borították a papírformát, és harcosságuknak köszönhetően értékes három pontot szereztek. Berecz Zsolt révén korán vezetéshez jutottak a hazaiak, sőt, a rutinos futsalos duplájának köszönhetően a 6. percben már 2–0-t mutatott az eredményjelző. Noha ezt követően két szegedi gól következett, nem veszítették el lélekjelenlétüket a DEAC-osok, Gyügyei lába is „elsült” a félidő végén, így 3–2-nél mehettek pihenni a felek. Fordulás után tovább növelte előnyét az Armada, mely végül magabiztos, 6–3-as győzelmet aratott az esélyesebb Szegeddel szemben.

Bőkezűek voltak

A több fronton is érdekelt Berettyóújfalu csapata ezúttal Magyar Kupa-meccset játszott az NB II. Nyugati csoportjában szereplő Ferencváros ellen. Az első osztályú újfaluiak listavezetőhöz méltóan hozták le a pestiek elleni derbit: Ráblnak hála már az első percben megvolt a vezetés. Nem sokkal később Lovas is beköszönt, így 2–0-s állásnál jött a szünet. A második játékrészben folytatódott a gólgyártás, sokan kedvet kaptak, hogy bevegyék Kovács kapuját, Szécsi például triplázott. Végül nyolc gólig jutott a Mezei-Vill, ezzel szemben a hazaiak képtelenek voltak betalálni. A visszavágót január 30-án, szerdán 19.30-tól rendezik.

HBN

 

A tények

DEAC Futsal Club–UTC Futsal Team 6-3 (3-2)

Debrecen, Hódos Imre Rendezvénycsarnok, 100 néző. Vezette: Kömpf, Baghy, Czene-Joó.

DEAC: Bákonyi - Berecz, Nagy I., Varga D., Kövér. Csere: Juhász B., Fábri, Fülep, Pallai, Gyügyei, Tar, Katona (kapus). Vezetőedző: Darányi Antal.

UTC: Tombácz - Trucz, Koncz, Tóth A., Hegyesi. Csere: Dürgő, Puskás, Hegyesi, Pataki, Juhász I., Fülöp, Béry (kapus). Megbízott játékos-edzők: Koncz Zsolt és Tóth Attila.

Gól: Berecz (2., 6., 40.), Gyügyei (20.), Kövér (25., 37.), illetve Tóth A. (8.), Nagy I. (16.), Hegyesi (27.).

Sárga lap: Katona (31.), Nagy I. (39.), illetve Koncz (34.), Hegyesi (39.).

 

Magyar Kupa, 4. forduló

Ferencváros–MVFC-Berettyóújfalu 0–8 (0–2)

Budapest. Vezette: Schnellbach Imre.

Ferencváros: Kovács Á. – Nagy G., Pál M., Molnári Á., Tóth K. Csere: Kovács L., Somorai A., Simonyi G., Bogár K., Gábor Z., Molnár B., Papp Zs. Vezetőedző: Lengyel Béla.

MVFC: Pallai G. – Lovas N., Rábl J., Nagy I., Trencsényi J. Csere: Szabó P., Szécsi B., Siska G., Sánta J., Kiss A., Tihanyi Cs. Vezetőedző: Turzó József.

Gól: Rábl J. (1., 28.), Lovas N. (7.), Szécsi B. (21., 21., 35.), Trencsényi J. (22.), Sánta J. (36.).

Sárga lap: Molnári Á. (16.), Tóth K. (19.), Somorai A. (36.), illetve Rábl J. (24.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!