Sport

2013.01.08. 11:20

DVSC-Fórum - „Csomagban” érkeztek

Kézilabda - Vörös Bettina és Simsik Cynthia is tudja, még fejlődniük kell az élvonalhoz.

Kézilabda - Vörös Bettina és Simsik Cynthia is tudja, még fejlődniük kell az élvonalhoz.

A DVSC-Fórum az új esztendő első napjaiban két játékossal bővült, Vörös Bettinát és Simsik Cynthiát igazolta le a debreceni klubvezetés; a 22 éves hölgyek „csomagban” érkeztek, hiszen mindketten az NB I/B Keleti csoportjában szereplő Szent István SE Építőkből tették át a székhelyüket a cívisvárosba. Az ifjú kézilabdázók nyáron már megfordultak a Lokinál, ám a szerződtetésükre csak most került sor, miután a zilahi felkészülési tornán fejlődésükről tettek tanúbizonyságot a szakmai stábnak.

Valóra vált álom

– Már fiatalon elkezdtem kézilabdázni, s igazából akkor indult be a pályafutásom, amikor a sport miatt a budapesti Szent István közgazdasági szakközépiskolába jelentkeztem. A tanintézmény kézilabdacsapatával 2007-óta négy osztályt léptünk előre, míg végül az NB I/B-ben léphettünk pályára. Mindig is az volt az álmom, hogy élvonalbeli játékos legyek, így hatalmas öröm számomra, hogy a Győr ellen a legfelsőbb osztályban is bemutatkozhattam – nyilatkozta a Naplónak Vörös Bettina, aki az NB I/B. Keleti csoportjának góllóvőlistáját vezette az őszi idényt követően.

A baloldali átlövőként és irányítóként is számításba vehető kézis jó erőfelmérőnek tekinti a nyári próbajátékot, amit a DVSC-nél töltött. – Akkor felmértük a terepet, és tiszta képet kaptunk arról, milyen sok különbség van az első és a másodosztály között, ami legfőképpen a gyorsaságban és az agresszivitásban mutatkozik meg. Amikor visszatértem a Szent István SE-hez, minden erőmmel azon voltam, hogy felnőjek ehhez a feladathoz. Korábban több megkeresésem is volt az élvonalból, de az edzőm, Nádori Pál türelemre intett, s végül azt javasolta, hogy a DVSC-nél próbálkozzam. Szerencsére télen sikerült meggyőznöm a debreceni szakmai stábot, s azóta már be is mutatkoztam. Nagyon izgultam a Győr elleni bajnoki előtt, ám szerencsére jól ment a játék, bár jócskán akadtak hibák is. Bízom benne, az idő előrehaladtával egyre jobb leszek – fogalmazott Vörös Bettina, akivel két és féléves szerződést kötött a DVSC vezetése.

Más világ

– A szlovákiai Párkányban kezdtem kézilabdázni, de mivel csak felnőtt csapata volt a városnak, így fiatalként nagyon kevés játéklehetőséghez jutottam, ezért váltanom kellett. Akkor adódott a lehetőség, hogy a tanulmányaimat a budapesti Szent István közgazdasági szakközépiskolában folytassam, s így tagja lehessek a kézilabdacsapatnak – kezdte a beszélgetést Simsik Cynthia, aki jobbszélsőként 92 gólt szerzett az NB I/B-ben, s ezzel Vörös mögött a második volt a pontvadászat góllövőlistáján.

A szlovák tehetség elmondta, a nyári próbajáték során nem volt szerencséje, ugyanis sérülés gátolta abban, hogy a legjobbját nyújtsa. – Akkor egy egészen más világba csöppentem, rá kellett jönnöm, sokkal gyorsabb a játék egy élvonalbeli csapatnál, mint amit addig megszoktam. Nagyon örülök, hogy szerződést kaptam Debrecenben, s próbálok élni a lehetőséggel. A posztomon Szilágyi Ágnes nagyon jó játékos, nehéz lesz bekerülnöm a gárdába, viszont minden egyes edzésen bizonyítani akarok – mondta Simsik Cynthia, akivel egyelőre féléves kontraktust kötött a Loki illetékese.

HBN-BN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!