Sport

2013.01.07. 14:23

Bennük lenne a győzelem

Floorball - A cívisvárosi floorballosok csalódottak eddigi teljesítményük miatt.

Floorball - A cívisvárosi floorballosok csalódottak eddigi teljesítményük miatt.A Debreceni Floorball Sportegyesület (DFSE) alakulata a 2012/2013-as bajnokság alapszakaszában jelenleg a nyolcadik helyen áll. Az eddigi meccsekről a csapatkapitányt, Tóth Gábort kérdeztük. – Az igazat megvallva, együttesünk rosszul éli meg a mostani, nyolcadik helyet. Az együttesünk többsége magyar bajnok és kupagyőztes is. Magyarországon mindent elértünk, idén pedig eddig egy győzelmünk van. Szerintem azt nem kell magyarázni senkinek sem, hogy az ilyen sportolók a bajnoki ezüstéremmel sem elégednének meg – fogalmazott Tóth Gábor, majd a szezon elején megfogalmazott céljaikról beszélt. – A felsőházi rájátszásba jutás volt a tervünk, azonban a sérülések, egészségügyi problémák és a tanulás jó párszor beleszólt ebbe. Gyakorlatilag minden mérkőzésen van egy-két olyan hiányzónk, akinek a játéka fontos lenne.

Nem igazolnak

A összecsapásokról hiányzó meghatározó embereket új igazolásokkal lehetne pótolni, azonban erre az egyesületnek nincs lehetősége. – Sajnos az igazolásnak nincs realitása, mert anyagi és időbeli problémák miatt megoldhatatlan átcsábítani minőségi játékosokat. A legközelebbi első osztályú gárda körülbelül kétszáz kilométerre van tőlünk és általában a csapattagokat vagy a tanulás, vagy a munkájuk egy adott városhoz köti. Jelenleg az a realitás, hogy a saját utánpótlás játékosainkat be tudjuk majd építeni a csapatunkba. Ezek a srácok, akiket egyébként korábbi edzőnk Varga Tibor edz, még 13-14 évesek, ám sorra nyerik meccseiket. Rendkívül ügyesek és tehetségesek, egy-két év múlva valószínűleg bevethetőek lesznek nálunk is. Azonban addig ki kell húznunk – mondta a cívisvárosi gárda csapatkapitánya.

Visszatérő hibák

Tóth Gábor szerint az együttesnek van olyan visszatérő hibája játék közben, amin elcsúszhat egy-egy mérkőzés. – Talán tudat alatt néhányan hamar feladják magukban a meccset, ha az ellenfél több góllal vezet. A Neumann FSE elleni mérkőzésünkön tényleg rosszul játszottunk, az ellenfél elment öt góllal, ám két gyors találattal tudtunk válaszolni és éreztem, megint kezdjük elhinni, hogy meg lehet fordítani a derbit – vélekedett Tóth Gábor, aki a debreceni alakulat további céljairól is beszámolt. – Annak ellenére, hogy még van esély a kitűzött cél megvalósítására én inkább azt mondanám, a biztos első osztályban maradás valóságosabb célnak tekinthető – ez a hatodik hely megszerzését jelenti. Nem arról van szó, hogy nem lennénk képesek jobb eredményre, mert mindig csak egy nagyon kicsi kellene a győzelemhez. Az előző év bajnok csapatából azt mondta rólunk az egyik játékos, hogy hiába vagyunk az utolsó helyen, bármelyik alakulatot meg tudnánk verni ebben a bajnokságban – fejezte be a beszélgetést Tóth Gábor.

HBN–VL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!