Sport

2012.12.18. 12:41

Szemmel látható a debreceni juniorok fejlődése

A befektetett munka meghozza a hozzá fűzött reményeket! - vallják a DHK vezetői.

A befektetett munka meghozza a hozzá fűzött reményeket! - vallják a DHK vezetői.

Nagy várakozás előzte meg a Debreceni Hokiklub szlovák bajnoki szereplését, ugyanis a célok eléréséhez komoly háttérmunka, megmérettetések és a keret kiválasztása kellett. Erre remek választásnak bizonyult az orosz mesteredző, Vlagyimir Scseglov, aki a nyár végén érkezett Debrecenbe és a megnövekedett iramot nagyszerűen építette be a csapatba a szeptember végi kezdésig. Scseglov a legmagasabb edzői képesítéssel rendelkezik, melynek köszönhetően bármelyik elit ligában is dolgozhatna, illetve remek ajánlólevél volt az is, hogy annak idején ő egyengette Pavel Dacjuk karrierjét is.

Jó az irány

Volt idő a felkészülésre a DHK-nál az első meccsekig, és úgy látszik, sikerült jól kihasználni a rendelkezésre álló időt. A debreceni hokisok jelenleg a nyolcadik pozíciót foglalják el a szlovák junior bajnokságban, amely nagyon jó és várakozásokon felüli teljesítmény a csapat részéről, főleg ha azt nézzük, hogy egy magasabban jegyzett hoki nemzet bajnokságáról van szó. A juniorok szereplésébe csupán az utolsó négy mérkőzés eredménye rondít bele, ezeken a találkozókon mindössze egy pontot termelt a válogatottjait nélkülözni kényszerülő csapat. Összességében elégedett mindenki az eddigi szerepléssel, hiszen a mezőny első feléhez tartozó gárdák ellen rendre kiélezett, jó mérkőzéseket vív a debreceni alakulat. - A befektetett munka visszatükröződik, várakozáson felül teljesített eddig a csapat, ami nagy öröm a számunkra. Nem mehet mindig mindenkinek jól, nem lehet mindig a csúcson teljesíteni, várható volt egy kisebb formahanyatlás, azonban az utolsó három vereségben nagy szerepet játszott, hogy a korosztályos válogatottjaink nélkül álltunk ki, ráadásul a Dubnica ellen bemelegítés nélkül léptünk jégre. Mindazonáltal a szlovák szövetség maximálisan segítőkész, nagyon sokat köszönhetünk nekik! Reméljük, a folytatás még jobb lesz! - értékelte az eddigi munkát Korcsinszky György, a DHK elnöke.

Fizikai fejlődés

Vlagyimir Scseglovnak is zsákbamacska volt a szlovák junior bajnokság, nem ismerte sem a csapatokat, sem pedig a játékosokat. A lejátszott mérkőzések alatt viszont kezdett kialakulni egy kép benne. Nem játszott rosszul a csapat, a reálisan begyűjthető pontok nyolcvanöt százalékát tudta hozni a DHK annak ellenére, hogy az utóbbi időben nem koncentráltak kellően a játékosok. Voltak hiányzók is, így elmaradt néhány eredmény, de összességében ő is elégedett. A kemény orosz edző elmondta, hogy a válogatottság miatt távollévő játékosokat az ifiből pótolták, olyanokkal, akikre a későbbiekben is lehet majd építeni, akik megfelelő alapot adhatnak az utánpótlásnak. Scseglov vallja és amúgy az orosz hoki lényege a kollektív csapatszellem, nem csupán az egyéni játék. A védőmunkán lát még befoltozandó réseket, amiket sok munkával el is érhetnek a játékosok. A téli szünetben lesz lehetősége mindenkinek rendezni a gondolatait, otthoni edzéseket végezni és januárban újult erővel vághatnak ismét a munkába. - Nem ismertem a szlovák junior bajnokságot, így előre tervezni sem lehetett. El kellett telnie néhány mérkőzésnek, hogy tisztább képet kapjak. Az elmúlt négy hónap alatt nagyot fejlődött a csapat fizikai terhelhetősége, ám van még mit javítani a technikán, de összességében elégedett vagyok. Januárban újult erővel készülünk és megpróbáljuk pótolni a most elhullajtott pontokat!

Idén utoljára

Idei utolsó szlovák bajnoki mérkőzését szerdán, hazai pályán játssza a DHK. Az ellenfél a HK 99 Ruzinov Bratislava lesz, akikkel az odavágón izgalmas mérkőzést vívtak és nyertek meg büntetőkkel. A szerdai mérkőzésen a debreceniek ismét teljes kerettel lépnek jégre és a csapat bízik egy szép év búcsúztatóban, amely meghatározó lehet a következő év kezdetére is, pozitív töltéssel látná el a játékosokat, illetve az eredmények talán több nézőt is vonzanának a Jégcsarnokba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!