Sport

2012.11.06. 10:48

A hagyományos autós körverseny a salakon

Ralisprint - A tempó fergeteges, a látvány egyedülálló – újra ralisprintverseny a debreceni salakmotorpályán a hét végén.

Ralisprint - A tempó fergeteges, a látvány egyedülálló – újra ralisprintverseny a debreceni salakmotorpályán a hét végén.KZ Invest-kupa elnevezéssel rendeznek nagyszabású ralisprintversenyt november 11-én, vasárnap 9 órától a debreceni Gázvezeték utcai salakstadionban. Az immár hagyományosnak mondható megmérettetés főszervezői, Soós Szabolcs és Bereczki Norbert neve garancia arra, hogy újfent színvonalas versengést láthatnak mindazok, akik kilátogatnak az eseményre. A cívisvárosi ralisprint tradícióihoz hűen a vasárnapi megmérettetésen is háromkörös futamokat mennek a versenyzők, akik között amatőr és profi pilóták egyaránt rajthoz állnak. A szervezők 100 indulóban maximálták a mezőnyt, de így is elképzelhető, hogy sötétben kell versenyezniük a pilótáknak, éppen ezért minden autót lámpával kell ellátniuk a résztvevőknek.

Minden fajta

A versenyen rengeteg farhajtásos és összkerekes autó szórja majd a salakot, s ezen gépek pilótái inkább a látványt részesítik majd előnyben, de az elsőkerekesekből sem lesz hiány, akik az ideális íven autózás fortélyait mutatják be. Már többen leadták nevezésüket, így biztos, hogy BMW-sek, ladások, opelesek, VW-sok és trabantosok is száguldanak majd a salakon.

A salakpályás viadalokon már az is hagyomány, hogy a nézőket ajándékokkal lepi meg a rendezőség, így lesz ez most is. A rendezvény műsorvezetője az autós berkekből jól ismert Kőváry Barna lesz. S ha már szóba került az ajándékozás, kötelező megemlíteni, hogy a megmérettetés résztvevői és a közönség adakozhat a Vöröskereszt S20-as szervezetének, akik defibrillátorra gyűjtenek.

Külön kiemelendő, hogy a versenyt támogatja egy olyan zöld szervezet, amely kiszámolja, hogy a viadalon az autók mennyi káros anyagot bocsátottak ki a levegőbe, s ennek ellenszolgáltatásaként fákat ültetnek és szélerőműveket létesítenek. Ennek a szervezetnek ez a második ilyen „megmozdulása” hazánkban, az elsőt a Hungaroringen tartották egy autós gyorsulási viadal alkalmával.

HBN | Fotó: Magánarchívum

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!