Sport

2012.09.12. 10:25

A 22 éves Szabó Ervin a DVSC ökölvívócsapat élén

Ökölvívás -  Jelentős változások történtek a DVSC életében, Deél István vezetőedző távozott, szeptember 1-től a szakmai munkát Rácsai András és Zöld Ferenc edzők irányítják. Egy régi-új ember is bekapcsolódott a munkába, az ötszörös korosztályos bajnok, serdülő Eb-bronzérmes, ifi Eb ötödik Szabó Ervin klubvezetőként tevékenykedik a továbbiakban.

Ökölvívás -  Jelentős változások történtek a DVSC életében, Deél István vezetőedző távozott, szeptember 1-től a szakmai munkát Rácsai András és Zöld Ferenc edzők irányítják. Egy régi-új ember is bekapcsolódott a munkába, az ötszörös korosztályos bajnok, serdülő Eb-bronzérmes, ifi Eb ötödik Szabó Ervin klubvezetőként tevékenykedik a továbbiakban. 

Eredményes ökölvívómúlt után vezetőként kell segítenie a csapat munkáját.

Szabó Ervin: Idén nyáron végeztem a Debreceni Egyetem kommunikáció és média szakán, így felszabadult az időm egy része, úgy gondoltam, üzleti vállalkozásaim mellett az ökölvívásban is szívesen vállalnék szerepet. Deél Pista bá’ távozása után az is felmerült, hogy edzőként dolgozom a klubban, de erre a feladatra olyan ember kell, aki minden nap ott tud lenni a teremben, felügyeli a dolgokat, megoldja a felmerülő problémákat. Számomra testhezállóbb a szervezés, irányítás, klubvezetőként sok terhet le tudok venni édesapám, Szabó Sándor válláról, hiszen eddig minden rászakadt. Rengeteget kaptam az ökölvívástól, természetesen feladatomat mindenféle anyagi ellenszolgáltatás nélkül, társadalmi munkában látom el.

 

Édesapja igen eredményesen vezette, vezeti a klubot, a nulláról az ország legeredményesebb ökölvívó csapatai közé kormányozta. Milyen feladatokat vesz át tőle?

Szabó Ervin: Első körben a pályázatokkal kapcsolatos feladatokat veszem át, s ismerkedem a támogatókkal. Szeretném a meglévő segítőink, szponzoraink számát tovább gyarapítani. De gyakorlatilag minden hozzám tartozik, ami a teremben történik, legyen az felszerelések vásárlása, javíttatása vagy a versenyekre való utazások megszervezése. Nincs kis feladat, csak megoldandó feladat. Az a cél, hogy a szakmai munka tovább javuljon, ne csak itthon, nemzetközi szinten is eredményesek legyünk.

 

A továbbiakban mennyire számíthat édesapja segítségére?

Szabó Ervin: Úgy hiszem, maximálisan, rengeteget tanulhatok tőle. Ő az üzleti és egyéb elfoglaltságai miatt kicsit háttérbe vonul, de a boksz szeretete változatlan nála. Ha a feladatok nagy részét át is ruházza rám, ott lesz mögöttem, ha gondom van, tanácsra lesz szükségem, hozzá mindig fordulhatok. A nagyobb versenyekre továbbra is elkíséri a csapatot, s marad a MÖSZ-elnökségének tagja, mindent megtesz, hogy képviselje klubunk érdekeit.

Friss diplomásként, az üzleti életben már tapasztalattal bíró huszonéves fiatalként vannak-e új ötletei?

Szabó Ervin: Igen, de ezekről még nem szeretnék konkrétan beszélni, még csak körvonalazódnak a fejemben. Egy újításról azonban már beszámolhatok, délelőtt is van lehetőségünk az egyik edzőteremben készülni, ezeket az erőnléti tréningeket én vezetem. Még nem vagyunk sokan, a srácok nagy része délelőtt iskolába jár, de bízom benne, hogy egyre több olyan versenyzőnk lesz, akik mint életcélt választják az ökölvívást. Igazából számukra lehetőség a délelőtti gyakorlás, napi két edzés minimum kell a nemzetközi szint eléréséhez.

 

Hogy valaki napi kétszer tudjon gyakorolni, olyan munkahely szükséges, ahol ezt lehetővé teszik.

Szabó Ervin: Próbálunk előrelépni, lehetőséget teremteni. Jó kapcsolatot ápolunk a munkaügyi központtal, több sportolónk is részt vesz az általuk szervezett, támogatott programokban, tanfolyamokban, képzésekben. Azt hiszem, ez a srácoknak is előnyére válik. Minimum egy szakma kell a sportoló kezébe, az nem működik, hogy egy huszonéves bokszolót a szülei tartsanak el.

 

Szeptembertől a serdülő bajnoksággal beindul az ob-szezon, a felnőttek viadalát december elején éppen Debrecenben rendezik. Milyen eredményekkel lenne elégedett?

Szabó Ervin: Annyira új vagyok még ezen a poszton, hogy nem mernék, nem szeretnék elvárásokat megfogalmazni, jóslatokba bocsátkozni. Nem év elejétől készül irányításom alatt a csapat, úgy hiszem, az én igazi értékmérőm a jövő évi eredmények lehetnek. Öklözőink, amit eddig tudtak, azt most is tudják, komolyabb fejlődésre még nem számíthatunk. Mindenkinek szoknia kell a helyzetet, vezetőedzőnk távozása után Rácsai András és Zöld Ferenc edzők kicsit más edzésmódszerekkel dolgoznak majd, másként meccseltetik a versenyzőket. Nem lesz könnyű, de bízom benne, hogy az edzők, versenyzők a legjobbat hozzák ki magukból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!