Sport

2012.08.02. 14:25

Újra ballonok festik színesre az eget

Debrecen - Az amerikai vb miatt egy héttel korábban rendezik meg a hagyományos versenyt.

Debrecen - Az amerikai vb miatt egy héttel korábban rendezik meg a hagyományos versenyt.Fajlagosan az egyik legolcsóbb verseny, holott az egyik leglátványosabb - mondta Szentei Tamás, a kulturális osztályvezetője a 32. hőlégballon magyar bajnokság és 12. Debrecen-kupa csütörtöki sajtótájékoztatóján. A főszervező, Végh Sándor ehhez annyit tett hozzá: a sportág beépült a város életébe, hiszen évente legalább egyszer egy hétig a ballonok csodálatos színekbe öltöztetik az eget. Reményeink szerint 2015-ben ezt egy Európa-bajnokság keretében teszik meg, hiszen Debrecen a korábbi kontinens és világ bajnokság után ismét megpályázta a Európa-bajnoki rendezést. A döntés jövő év márciusában várható - mondta Végh Sándor.

Nyolc felszállás

Ami az előttünk álló versenyt illeti, augusztus 8-12. között 4 ország 15 versenyzője, 10 magyar és 5 külföldi vesz részt a tervezett 8 repülésen. Végh Sándor utalt arra, hogy eredetileg a karneváli héthez kapcsolódott volna az esemény, de augusztus 17-től kezdődik a világbajnokság az USA-ban, ezért előre kellett hozni, ám így is fog néhány olyan versenyző hiányozni, aki amúgy indult volna Debrecenben. A bázis ezúttal is a Főnix Csarnok lesz, és két időpont kivételével a repülőteret is használhatják a ballonosok a jövő hét szerdán kezdődő viadalon.

HBN-ÉP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!