Sport

2012.08.02. 14:01

London 2012 - Kapás döntős, Takács és Pulai az elődöntőben úszhat

London, 2012. augusztus 2., csütörtök (MTI) - Kapás Boglárka a hatodik legjobb idővel bekerült a 800 méteres gyorsúszás pénteki fináléjába, míg Takács Krisztián az 50 m gyors, Pulai Bence pedig a 100 m pillangó csütörtök esti elődöntőjében folytathatja szereplését a londoni olimpia hatodik versenynapjának délelőtti úszóselejtezői után.

London, 2012. augusztus 2., csütörtök (MTI) - Kapás Boglárka a hatodik legjobb idővel bekerült a 800 méteres gyorsúszás pénteki fináléjába, míg Takács Krisztián az 50 m gyors, Pulai Bence pedig a 100 m pillangó csütörtök esti elődöntőjében folytathatja szereplését a londoni olimpia hatodik versenynapjának délelőtti úszóselejtezői után.A kétszeres ifjúsági olimpiai bajnok, a májusi debreceni Eb-n aranyérmes Kapás 8:26.43 perces - a kontinensviadalon elértnél jobb - idővel futamában másodikként ért célba. A szám másik magyarja, a debreceni Európa-bajnokságon bronzérmes Risztov Éva az összesítésben a 13. lett 8:29.06 perccel. Utóbbi ezzel befejezte londoni nagymedencés szereplését, s a jövő héten már 10 kilométeren, a nyíltvízi úszók között verseng tovább.

A sprinterek 58 sportolót felvonultató vetélkedésébe "beszállt" Takács repülőrajtot vett, s 22.19 másodperces idővel futamában a negyedikként csapott célba, összességében pedig 14.-ként lépett tovább a legjobb 16 közé.

Az elődöntőbe került a pillangózó Pulai Bence is, aki 37 századot javított eddigi egyéni csúcsán a 100 méteres táv selejtezőjében. Ő 52.19 másodperccel a 43 fős mezőnyben a 12. időt produkálta úgy, hogy látványos hajrával megnyerte futamát. Eddigi legjobb eredményét májusban, a debreceni Európa-bajnokságon érte el, 52.56-tal.

Takács és Pulai továbbjutása egyszersmind azt is jelenti, hogy a 200 m vegyes döntőjében érdekelt Cseh Lászlóval együtt három magyar jut szerephez a csütörtök esti úszóprogramban.

Jancsó Kornél, az MTI különtudósítója jelenti.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!