Sport

2012.07.26. 12:56

London 2012 - Kővágó-ügy: a MOB támogatta a MASZ fellebbezését

London, 2012. július 26., csütörtök (MTI) - A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) több millió forinttal támogatta a jogi procedúrát Kővágó Zoltán ügyében.

London, 2012. július 26., csütörtök (MTI) - A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) több millió forinttal támogatta a jogi procedúrát Kővágó Zoltán ügyében.Török Olivér, az MOB sajtófőnöke az MTI-nek csütörtökön elmondta, hogy a júniusi Európa-bajnokságon bronzérmes diszkoszvető ellen tavaly indult eljárás, mivel kivonta magát a doppingellenőrzés alól, s ezzel doppingvétséget követett el. A MOB meg volt győződve a versenyző ártatlanságáról, ezért támogatta a Magyar Atlétikai Szövetségnek (MASZ) a nemzetközi Sportdöntőbírósághoz (CAS) benyújtott fellebbezését.

Amint az csütörtökön nyilvánosságra került, Kővágó a CAS döntése értelmében nem indulhat a londoni olimpián, s kétéves eltiltást kapott. Az atléta augusztus 4-én utazott volna a játékokra.

Eredetileg két magyar diszkoszvető szerzett jogot a londoni részvételre, de a másikat, Fazekas Róbertet már be sem nevezte - két hete - a MOB, mivel a dobóatléta szervezetében egy versenyen kívüli ellenőrzés során az anabolikus szteroidok közé tartozó sztanozololt mutattak ki.

Ambrus Gábor, az MTI különtudósítója jelenti.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!