Sport

2012.07.24. 17:10

London 2012 - Emeletes buszok az Olimpiai Parkban

London, 2012. július 24., kedd (MTI) - London felkészült, de még nem kész - így lehet összegezni az első tapasztalatokat a legtöbb versenyhelyszínnek otthont adó Olimpiai Parkban kedden, három nappal a pénteki megnyitó előtt.

London, 2012. július 24., kedd (MTI) - London felkészült, de még nem kész - így lehet összegezni az első tapasztalatokat a legtöbb versenyhelyszínnek otthont adó Olimpiai Parkban kedden, három nappal a pénteki megnyitó előtt.A 357 futballpálya nagyságú, II. Erzsébet királynő nevét viselő Olimpiai Parkban található a televíziós-rádiós és az írott sajtó központi épülete. Összesen 11 ezer 364 elektronikus újságíró, a nyomtatott sajtó részéről pedig 2305 médiamunkatárs dolgozhat itt - legalábbis ennyi akkreditációt adott ki a szervezőbizottság (LOCOG).

A sajtóközpontoktól néhány száz méterre található a 80 ezres Olimpiai Stadion, az úszó- és műugróversenyeknek otthont adó Aquatics Centre, a kosárlabda- és kézilabda-csarnok, és ugyancsak az Olimpiai Parkban rendezik a BMX-esek és pályakerékpárosok küzdelmeit.

A közvetlen szomszédságban az Olimpiai Falu többemeletes épületei emelkednek, minden erkélyen zászló hirdeti, hogy a szoba lakója melyik nemzetet képviseli a játékokon.

A repülőterekről ismert beléptetés, átvilágítás után az újságírók a London egyik jelképének számító piros, emeletes buszokkal juthatnak el céljukhoz az Olimpiai Parkban. Az út mentén szinte tízméterenként biztonsági kamerák figyelik a járművek mozgását, ám a sok rendőr, katona és a biztonsági személyzet jelenléte nem nyomasztó, az elmúlt olimpiákról már megszokott.

A versenyhelyszínek többségén még folynak a munkálatok, szállítják a homokot a BMX-pályára, építik az ideiglenes lelátókat, kijelölik a kordonokat. Közben a sportolók már birtokukba veszik a pályákat és csarnokokat, javában zajlanak az edzések.

Ambrus Gábor, az MTI különtudósítója jelenti.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!