Sport

2012.07.19. 11:18

London 2012 - Egy amerikai elemzőcsoport 11 magyar érmet vár

Budapest, 2012. július 19., csütörtök (MTI) - Az amerikai Goldman Sachs elemzőcsoport 11 érmet, köztük négy aranyat jósol a magyar csapatnak a jövő pénteken kezdődő londoni olimpián.

Budapest, 2012. július 19., csütörtök (MTI) - Az amerikai Goldman Sachs elemzőcsoport 11 érmet, köztük négy aranyat jósol a magyar csapatnak a jövő pénteken kezdődő londoni olimpián.Az elemzés szerint ezzel huszadik helyre kerülne Magyarország az éremtáblázaton, amelynek első három helyére az Egyesült Államokat, Kínát és Oroszországot várják a szakemberek.

A K&H Bank által az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közlemény olyan listát is tartalmaz, amely figyelembe veszi az országok népességét. Ebben az összevetésben a 13. pozícióba kerülnének a magyarok, megközelítőleg 1,1 dobogós helyezés jutna egymillió főre. A lakosság számát alapul véve Jamaica (3,75 érem/millió fő) lenne a legeredményesebb Új-Zéland (2,68) és Szlovénia (2,5) előtt. A három hagyományosan eredményes, nagy népességű nemzet ebben a rangsorban lényegesen hátrébb szerepel: az oroszok a 28., az amerikaiak a 34., míg a kínaiak a 44. helyen.

A Goldman Sachs csoport által jósolt 11 magyar érem megegyezik a PwC pénzügyi tanácsadócég előrejelzésével, amely szintén 20. helyre várja a küldöttséget az ötkarikás játékokon.

A Magyar Olimpiai Bizottság minimálisan három aranyérmet és összesen tíz dobogós helyet vár, illetve 94 olimpiai pont megszerzését tűzte ki célul Londonban.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!