Sport

2012.07.26. 10:09

Európa-bajnoki Challenge - Tabaka vasparipára száll

Salakmotor - Tabaka József a salakmotoros egyéni Európa-bajnoki Challenge-ben hajt a fináléba jutásért.

Salakmotor - Tabaka József a salakmotoros egyéni Európa-bajnoki Challenge-ben hajt a fináléba jutásért.Újabb komoly erőpróba vár a debreceni vaspapucsosra, Tabaka Józsefre, aki szombaton azért ül motorra a németországi Stralsundban, hogy kiharcolja a jogot az egyéni Európa-bajnokság döntőjében való szereplésre. A Challenge-nek elkeresztelt viadalon 16 salakszóró küzd a kvalifikációt jelentő első nyolc hely valamelyikének megszerzéséért.

A napi forma dönt

– Láttam a mezőnyt, amit nagyon kiegyensúlyozottnak tartok, éppen ezért nehéz derbi lesz. Egyforma képességű pilóták küzdenek majd, ahol a napi forma dönt a továbbjutásról. Idén sokkal erősebb az Európa-bajnokság, mint tavaly volt, ennek ellenére most is az a célom, hogy bejussak a legjobbak közé – fogalmazott az elmúlt évben Rovnóban megrendezett fináléban a 8. helyen végző debreceni salakos.

Idegen pályán

A mindössze 22 éves salakos elárulta, motorikusan most már minden rendben, viszont a versenyek hiányoznak. – A divisovi technikai problémákat orvosolni tudtuk, a debreceni magyar bajnokin már gyorsak voltak a motorjaim. Sajnos ez a viadal volt a legutóbbi versenyem, ugyanis Lengyelországban egy héttel csúsztak a küzdelmek, így csak edzésekkel tudtam készülni a németországi Challenge-re. Ettől függetlenül mindent elkövetek a sikerért, már péntek reggel elindulunk a megmérettetés helyszínére, hogy szombat délelőtt kipihenten tudjak edzeni, s a lehető legjobb állapotban vágjak neki a megmérettetésnek – mondta Tabaka, aki elárulta, még nem motorozott Stralsundban, ráadásul a versenyzőtársaktól ellentétes infókat kapott a pályával kapcsolatban. Ennek ellenére nem aggódik a hajdúsági vaspapucsos, a délelőtti tréningen majd megismerkedik az ovállal, s beállítják a motorokat.

HBN-BN

 

Változott a szisztéma

Ettől az idénytől kezdődően megváltoztatták az egyéni Európa-bajnoki sorozat menetrendjét, a kvalifikációk után a döntőbe jutott vaspapucsosok négy forduló alatt döntik el, ki a kontinens legjobb salakosa. A fináléba vezető út utolsó állomása a Challenge, ahonnan 8-an kerülnek be a döntőbe, ahol „már vár rájuk” a tavalyi Eb három dobogósa, Grigorij Laguta, Tomasz Gapinski és Ales Dryml. A mezőnyt az európai szövetség illetékesei és a sorozat promóterei négy versenyzővel egészítik ki, illetve minden egyes fordulón lesz egy szabadkártyás motoros.

Startlista

1. Robert Miskowiak (lengyel), 2. Kjastas Puodzuks (lett), 3. Alexander Loktajev (ukrán), 4. Max Dilger (német), 5. Andrij Karpov (ukrán), 6. Matic Voldrih (szlovén), 7. Maksims Bogdanovs (lett), 8. Kenni Larsen (dán), 9. Grzegorz Zengota (lengyel), 10. Tabaka József (magyar), 11. Nicolas Covatti (olasz), 12. Michal Szczepaniak (lengyel), 13. Tomas Suchanek (cseh), 14. Andrej Lebegyev (lett), 15. Viktor Golubovszkij (orosz), 16. Renat Gafurov (orosz)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!