Sport

2012.07.26. 11:46

Az ob-arany csak az első lépés?

Idővel és rengeteg munkával néhány éven belül klasszissá érhet a debreceni Fontana SE kick-boksz tehetsége.

Idővel és rengeteg munkával néhány éven belül klasszissá érhet a debreceni Fontana SE kick-boksz tehetsége.

Balogh Dávid a szegedi világkupán szerzett bronzérmével már előrevetítette a remek magyar bajnoki szereplés lehetőségét, a 19 éves fiatalembert csak a későbbi belorusz győztes tudta nagy csatában megállítani.

Nagy Zsolt, az egykori remek kick-boksz versenyző tanítványa 75 kilogrammban, low-kickben harcolta ki a magyar bajnoki döntőben való részvétel jogát, súlycsoportjából azonban ketten visszaléptek, így Dávid 81 kilogrammban méretette meg magát. Edzői kicsit féltették, no, nem az ellenfelektől, a fogyasztás okozta legyengüléstől, ám a fiatal sportoló egy kategóriával fentebb is rendet vágott a mezőnyben. Idő előtt fejezte be az elődöntőt és a döntőt is, a pécsi Harsányi Rolandot, majd a fináléban a győri Horváth Gyulát is magabiztosan győzte le.

A szakmát nem lepte meg a 19 éves fiatalember sikere, több K.O. erős technikával rendelkezik, kézzel-lábbal egyaránt hatásos, jó vérű harcosként tartják számon. A tehetség mellett Baloghot szorgalma, mentalitása és a sportág iránti alázata viheti tovább, idővel nemzetközi szinten is meghatározó versenyzővé nőheti ki magát.

Az októberi, törökországi Európa-bajnokságon való részvételre jó eséllyel pályázik a debreceni harcos, a kérdés csak az, melyik kategóriában jelöli őt a szakvezetés. A 81 kilogramm még erős számára, 75 kilóban több az esélye, ám az nem kérdés, hogy a jövő célja a nehezebb súlycsoport meghódítása. A magassága megvan hozzá, de jó néhány kiló izom még szükséges a sikerhez.

Balogh Dávid elsődleges célja az amatőrök között a tapasztalatszerzés a hazai és a nemzetközi mezőnyben, ám információink szerint az ifjú tehetséget már a legrangosabb magyar K-1 gála szervezői is kinézték maguknak, nem lenne meglepetés, ha profi, K-1-szabályrendszerű címmeccsen találkoznánk vele.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!