Sport

2012.06.20. 07:07

Jegyzet: Atya-gatya!

Hol a határ? – kérdezhetnénk a lengyel–ukrán közös rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság több momentuma kapcsán is. Hol a határ a bunkerfoci és a taktikus játék között? Hol a határ a szurkolás és a huliganizmus között? Hol a határ a spontán gólöröm és a szándékos reklám között? <em>Szabó Dóra jegyzete.</em>

Hol a határ? – kérdezhetnénk a lengyel–ukrán közös rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság több momentuma kapcsán is. Hol a határ a bunkerfoci és a taktikus játék között? Hol a határ a szurkolás és a huliganizmus között? Hol a határ a spontán gólöröm és a szándékos reklám között? Szabó Dóra jegyzete.

Gatyaszaggató meccset láthattunk a kontinensviadal csoportkörének második fordulójában. A dánok egy Hollandia elleni meglepetésgyőzelemmel hangoltak a portugálokra, akik viszont vereséggel kezdtek. A fordulatos és gólgazdag összecsapás végül 3–2-es luzitán sikerrel zárult, azonban közel sem biztos, hogy a játék minősége miatt emlékszünk majd erre a derbire.

Nicklas Bendtner szerezte a dánok mindkét találatát a fent említett találkozón – „jutalma” az egy mérkőzésre szóló eltiltása mellé egy százezer eurós bírság. Hogy miért? A skandináv támadó gólöröme után felhúzta mezét, kilátszó alsónadrágján pedig egy ír fogadóiroda neve volt olvasható.

Az eset után az UEFA vizsgálatot indított, és atyai szigorral sújtott le. A ritkán tapasztalható gyorsasággal meghozott ítélet után megállapítást nyert, Bendtner tette tiltott reklámnak számít. A dán klasszis egyébként azt nyilatkozta az üggyel kapcsolatban, hogy egy barátjától kapta az alsót, amolyan szerencsehozó gyanánt.

A szerencse forgandó – a határok kijelölve…

 

Nickola Bendtner és a gatyája:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!