Sport

2012.06.12. 12:00

Éjszakai Rallycross Fiesta a RabócsiRing szentélyében

Rallycross - A debreceni Taskó Rodrigó édesapjával is megküzd a hét végi rallycrossviadalon.

Rallycross - A debreceni Taskó Rodrigó édesapjával is megküzd a hét végi rallycrossviadalon.A Rallycross Közép Európa Bajnoki futam a CEZ (CENTRAL EUROPEAN ZONE), Európa második legnagyobb versenysorozata látogat el június 16-án, szombaton, a RabócsiRingre.

A megmérettetést igen különleges körülmények között élvezhetik a nézők, ugyanis az elmúlt évekhez hasonlóan a döntő futamokat éjszaka, villanyfényben rendezik meg. Mindezek mellett a Short Track Quad Bajnokság III. futama is itt kerül megrendezésre, s a versenyre több mint 80 pilóta (70 rallycross, 10 quad) jelezte részvételi szándékát, hiszen számukra is egyedi és óriási élményt nyújt az éjszaki futam.

A sokszor több mint félezer lóerős gépcsodákat tömörítő SuperCars kategóriában több top pilóta is rajthoz áll majd. A Super1600-as, azaz a „zümmögő méhkas” kategória is kilincsre menő csatákat ígér. A SuperNational lehet a nézők új kedvence, mivel ez lesz a Zóna verseny legnépesebb kategóriája. A Magyar Kupa mezőnye is összeméri erejét, de rajtuk kívül az amatőr versenysorozat futamai is nagy csatákkal kecsegtetnek, hiszen a magyar versenyzőkön kívül osztrák, szlovák és román pilóták is harcba szállnak. Ezúttal a legnépesebb kategóriának a DIV II kétkerék bizonyul, ahol a debreceni MMA-harcos, Taskó Rodrigó is megméretteti magát és a BMW-jét. Taskó egyedi stílusával már kivívta a nézők szimpátiáját, hiszen a RabócsiRingen többet sodródik az autójával keresztben, mint amennyit egyenesen halad. De ez a nap pikáns lesz a Taskó család életében, hiszen Rodrigó édesapjával, Attilával is megküzd, aki egy VW Golf VR6-ost hajt majd.

A döntők 22: 30-tól kezdődnek, az éjszakai programot pedig lélegzetelállító magyar harcos akrobatikus motoros show színesíti, az éjféli befejezést követően pedig egy hajnalig tartó Dj Party veszi kezdetét.

ÉKN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!