Sport

2008.05.01. 11:50

Klicsko: veszélyben a 2012-es foci EB

<p>Ukrajna – A nehézsúlyú világbajnok úgy nyilatkozott:, egyre valószínűbb, hogy Kijev elveszíti a 2012-es labdarúgó EB rendezési jogát.</p>

Vlagyimir Klicsko, a WBO és az IBF/IBO világbajnoki öveinek birtokosa erről a soros kihívójával, az amerikai Tony Thompsonnal tartott tegnapi közös sajtótájékoztatóján beszélt.

A Liga hírügynökség tolmácsolása szerint a nehézsúlyú ökölvívó – akinek testvére, Vitalij egyébként ezúttal a főváros előrehozott főpolgármester-választásáért vívott küzdelemben „szállt ringbe” – úgy nyilatkozott, hogy az országban, s azon belül a fővárosban kialakult kaotikus politikai helyzet miatt Ukrajnának egyre kevesebb az esélye arra, hogy idejében fel tud készülni a négy év múlva esedékes labdarúgó Európa Bajnokság rá eső részének megrendezésére.

A fővárosra kitérve kiemeltem hogy Kijev közlekedési rendszere és szállodaipara egyáltalán nem felel meg a nemzetközi követelményeknek.
– Ha elvesztjük a rendezési jogot – nyilatkozta Vlagyimir Klicsko –, akkor inkább jobb lett volna el sem nyerni.

A Klicsko-Thompson címvédő mérkőzés egyébként július 12-én kerül megrendezésre Hamburgban.

– Palkó István –

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!