Sport

2008.04.20. 10:32

Elrajtolt az autósok mezőnye is

<p>Vasárnap délelőtt 10 órakor elrajtolt a Közép-Európa Rali autós mezőnye Budapesten, a Hősök teréről. A "kis Dakar"-nak is nevezett autós és motoror versenysorozat részvevői most először Magyarországon és Romániban versenyeznek.</p>

A Közép-Európa Ralit a szervezők hat naposra tervezik. Magát a versenyt azután találták ki, hogy biztonsági okok miatt kénytelenek voltak lemondani az idei Dakar-ralit. A versenyen összesen 260 regisztrált versenyző áll rajthoz. A nézők 98 motorosnak, 16 quadosnak, 84 autósnak és 40 kamionos egységnek szurkolhatnak.

Az autósok versenyében - ahogyan a motorosoknál is - ott vannak a legnagyobbak, köztük Carlos Sainz, Stéphane Peterhanselt, Luc Alphand, Nani Roma és Hirosi Maszuoka.

A magyarokat a Palik László-Darázsi Zsolt egység, Szalay Balázs és Tóth György, Kis Sándor - Czeglédi Péter, Gál "Baba" István és Oroszlán Tibor és a Liszi László, Fenesi József kettős képviseli.

A Közép-Európa Rali versenytávja 2713 kilométer. A versenyzők Budapesttől a romániai Nagybányáig gurulnak, majd onnan vissza. A cél a Balaton partján, Balatonfüreden lesz.

Kapcsolódó anyagok:

  • Új útvonalon a Közép-Európai Rali
  • Aszfalt után havon raliznak
  • Még több hír a rali világából
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!