Sport

2008.03.17. 15:51

Hormonokkal kezelték Messit?

<p>Josep Borrel szerint Lionel Messit fiatalon növekedési hormonokkal kezelték. A Barcelona egykori orvosa szerint ez magyarázza a támadó újabb súlyos sérülését.<BR /></p>

Amikor néhány hete Ronaldo sokadszorra megsérült, a brazil válogatott orvosa hevesen támadta a játékos egykori klubját, amiért fiatalként doppingolta őt, a szakember szerint ezzel magyarázható, hogy a Milan támadója többször is súlyos sérülést szenvedett pályafutása során. Most újabb doktor szólalt meg, méghozzá Lionel Messi combizom-szakadása kapcsán. Josep Borrell, a Barcelona egykori orvosa azt állította: az argentin újabb sérülésének az az oka, hogy gyerekként növekedési hormonokat kapott.

Mint ismert a szteroidok hatása 10-15 év elteltével jelentkeznek, szakértők szerint előre kódolva vannak a sérülések. Amikor egy játékos a hasonló szerek hatására megizmosodik, az inak és a csontok nem bírják tartani a lépést, ez pedig évek múlva biztosan sérülést eredményez. Az tény, hogy Lionel Messi 13 évesen 140, öt évvel később pedig már 170 centis volt, könnyen elképzelhető tehát, hogy valóban hormonkezelést kapott, és most ennek következményét látjuk.

Forrás: nb1.hu

Kapcsolódó cikkek:

  • Messi kapta az aranylabdát
  • Messi megsérült az edzésen
  • Messi öt hétre kidőlt
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!