Sport

2007.12.06. 23:30

Egy Pálingerrel jobbak voltunk

<p>A magyar válogatott bizonytalan, de nagy lépést tett a továbbjutás felé: Magyarország-Lengyelország 28-26.</p>

Az eddigi mérkőzésein mindig akadtak hullámvölgyei a magyar kézilabda-válogatottnak, de valahogy mindig ki tudott jönni belőle a csapat. A középdöntő első mérkőzésén ez a völgy már majdhogynem szakadékká mélyült, de Pálinger, és Görbicz kihúzta a csapatot belőle.

A mérkőzés mindkét oldalon hibákkal indult, mire letisztult a játék képe, egy hajszállal mi vezettünk a lengyelek előtt, ez a minimális előny a félidő végére azonban Lengyelország felére billent át.

A második 30 perc közepe felé sikerült egálra hoznunk a mérkőzés állását, majd varázsütésre csodálatos játékba kezdtek a lányok. Pálinger emberfeletti teljesítményt nyújtott, és adott ezzel szilárd tartást az ingatag válogatottnak. A végére aztán ismét megremegtek a magyar térdek, de megmaradt a kétgólos előny, így 28-26-os eredménnyel zárult a mérkőzés.

Balogh 6, Mehlmann 5 gólt dobott, Görbicz most megállt négynél, Pálinger mellett, azonban mégis ő volt a mezőny egyik legjobbja.

Két nap múlva, a németek ellen az eddiginél is nagyobb összpontosításra lesz szükség, azonban, ha mindenki csak fele annyira jól játszik, mint ahogy ma Pálinger védett, akkor simán nyerünk.

  • Megvan a második győzelem is
  • Négygólos győzelem a japánok ellen
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!