Sport

2007.11.25. 08:04

Kósz: nem "vedeltem" és nem dulakodtam

<p>Kósz Zoltán elismerte, hogy ivott azon az estén, amikor megállították a rendőrök az Alagútnál, Budapesten.</p>

Az olimpiai bajnok vízilabda kapus azt mondta a Magyar Televízió Nap-kelte adásában vasárnap reggel, hogy nem "vedelt" és "nem került az alkohol befolyása alá. És nem is dulakodott a rendőrökkel, hagyta, hogy megbilincseljék - mondta.

Az igaz, hogy előzőleg nem akarta elfogadni, hogy a rendőrök be akarták vinni a rendőrörsre vérvételre. A szonda ugyanis egyszer sem színeződött el, pedig többet is megfújt, így ő nem értette, miért van szükség további vizsgálatra - mondta.

Akkor viszont hibázott - mondta -, hogy amikor a rendőrök megállították, és megkérdezték, hogy ivott-e, azt mondta, hogy nem.

Kósz Zoltán elmondta, hogy az autójában heten ültek. Ez szabályos volt - tette hozzá -, mert autója hét főre van vizsgáztatva. Egy borkostolóról jöttek. Az autóban még Petővári Zsolt, a másik vízipolós, a borász ismerős - aki meghívta őket a kostolóra -, a borász felesége valamint a borász három munkatársnője ült.

Mint mondta, a dulakodás akkor kezdődött, amikor őt megbilincselték a rendőrök.  Mint mondta, két férfi utasa dulakodott a rendőrökkel.

Ők kiabáltak ezután a rendőrökkel, és azt, hogy mit mondtak, nem kívánta kommentálni.
Azt a sajtóinformációt cáfolta, hogy a fogdában is történt volna valami affér.

Borzasztó rosszul érzem magam!

Tisztában van azzal, hogy hibát követett el, amikor borkóstoló után ült volánhoz Kósz Zoltán. A vízilabdázó a Vasárnapi Borsnak azt mondta, hogy mindig ügyelt arra, hogy ittasan ne vezessen, és leszögezte: pénteken sem részeg volt, hanem csak spicces.

Petőváry Zsolt, az olimpiai bajnok csapattársa - aki szintén az autóban utazott és a rendőrökkel dulakodott - azt mondta, hogy négy nap múlva mondja el saját verzióját - olvasható a lapban.

Kósz Zoltán autóját a Lánchídnál állították le a rendőrök pénteken hajnalban. A vízilabdázó vezette a kocsit és a szonda elszíneződött, mikor megfújatták vele. Utasa, a korábban szintén válogatott vízilabdázó Petőváry Zsolt nehezményezte az eljárást, megütött egy rendőrt, és összerugdosta a járőr-kocsit.

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!