Sport - Foci

2018.09.21. 13:43

„A magyar válogatott az első számú klubom” - Közleményt adott ki Dzsudzsák Balázs

Budapest - A válogatott egykori kapitánya az európai visszatérés lehetőségéről, érdeklődőkről és célkitűzéseiről is írt.

Budapest - A válogatott egykori kapitánya az európai visszatérés lehetőségéről, érdeklődőkről és célkitűzéseiről is írt.

Mint arról beszámoltunk, a héten eldőlt Dzsudzsák Balázs sorsa: a magyar támadó az Egyesült Arab Emírségekben futballozik tovább, szerdán már a szerződését is aláírta az al-Ittihad Kalba SC csapatánál. A magyar válogatott korábbi csapatkapitánya közleményt juttatott el a Nemzeti Sporthoz, melyben a váltás okairól, az európai szerződés lehetőségéről és az elsődleges célkitűzéseiről is szólt.

A nyár elején határozott tervem volt a jövőmmel kapcsolatban: vissza akartam térni az európai labdarúgásba! - áll a közleményben.

Szükségét éreztem, hogy karrierem végéhez közeledve még egyszer megmutathassam Nektek – akik szeretnek, és azoknak is, akik már kételkedtek képességeimben –, hogy érek még valamit, ezen a szinten is”

- folytatja Dzsudzsák, majd hozzáteszi: feltett szándéka volt, hogy vagy egy magasan jegyzett bajnokságba, vagy egy olyan klubba igazoljon, amelynek a nemzetközi porondon is vannak ambíciói.

Beszámolt arról is, hogy majdnem mindegyik bajnokságból akadtak érdeklődők, de konkrét ajánlatig sehol nem jutottak el.

Amikor a fejembe vettem, hogy visszatérek, tisztában voltam vele, hogy az eddigi bérem töredékét kereshetem meg Európában - írta. Ezért kész is voltam a kompromisszumra, mert tudtam, hogy ezért nekem is áldozatot kell hozni. Szívemhez közeli és szép befejezése lett volna a karrieremnek a holland élvonal, de sajnos ez sem jött össze, mert az érdeklődők között nem volt olyan klub, amelyikkel egyezett volna az ambíciónk - tette hozzá Dzsudzsák Balázs.

Lépnem kellett, mert nem várhattam tovább. Marco Rossi szövetségi kapitány – érthető módon – csak akkor látja helyemet a válogatottban, ha van csapatom.

Nekem pedig – ahogy mindig, úgy most is – Magyarország és a magyar válogatott az első számú klubom!”

- zárul a labdarúgó közleménye.

Dzsudzsák még hozzátette: a leírtakon kívül nem tud, és nem is szeretne mást mondani. Az írást teljes terjedelmében a Nemzeti Sport Online-on olvashatják.


[related-post post_id="3989735"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!