Sport - Foci

2018.09.19. 15:55

A költözés megpecsételte a sorsát

Hajdúböszörmény - Öt góllal vette ki részét a válogatott sikeres szerepléséből a HTE játékosa, Kota Gabriella.

Hajdúböszörmény - Öt góllal vette ki részét a válogatott sikeres szerepléséből a HTE játékosa, Kota Gabriella.

Az előzetes várakozásokat jóval felülmúlva szerepelt a magyar női futsalválogatott a múlt héten rendezett ukrajnai Eb-selejtező tornán. A sikeres produkcióhoz nagyban hozzájárult a Hajdúböszörményi TE húsz esztendős játékosa, Kota Gabriella, aki öt gólt szerzett a selejtezők során.

Színvonalas torna

A mieink remek teljesítménnyel rukkoltak elő, csak egy hajszálon múlt az Eb-részvétel kiharcolása. A tornát a házigazda ukránok elleni bravúros, 4–4-es döntetlennel kezdték Dombó János tanítványai, akik a következő meccsükön Kazahsztánt ütötték ki 8–4-re. Zárásként a fehéroroszokat 4–3-ra verték. Mindez azt jelentette, hogy a világelithez tartozó Ukrajnával azonos pontszámmal (7) zárták a csoportot, és csak rosszabb gólkülönbséggel maradtak le a kontinensviadalról.

– Bevallom, számítottam a behívóra, hiszen úgy éreztem, sikerült bizonyítanom azon a májusi nemzetközi tornán, amelyen Moszkvában szerepeltünk. Azért persze izgultam, hogy valóban tagja lehetek-e a válogatottnak, megkönnyebbültem és nagyon örültem, mikor kiderült, magamra ölthetem a címeres mezt – kezdte Kota Gabriella, majd hozzátette, fárasztó mérkőzéseken vannak túl.

Tétmeccseken kellett helytállni, színvonalas eseménynek lehettünk a részesei. A hangulat remek volt, sok néző látogatott ki, sokszor még egymást sem hallottuk"

– mesélte a futsalos, aki az ukránok ellen duplázott, a kazahoknak pedig mesterhármast rúgott. – Jól éreztem magam a pályán, többször is eredményes tudtam lenni. Aztán az utolsó találkozónkon meghúzódtam, így a végén már nem is tudtam játszani. Szerencsére nem komoly a sérülés, hamar regenerálódtam – fogalmazott.

Kota Gabriella szerint összességében elégedettek lehetnek magukkal, igaz, akár a továbbjutás is meglehetett volna. – Előzetesen azt a célt tűztük ki, hogy tisztesen helytálljunk. De ahogy haladtunk előre, mi is elhittük, bejuthatunk a döntőbe. Csak a rosszabb gólkülönbségünk miatt maradtunk le a legjobb négy közé kerülésről, amit részben magunknak köszönhetünk, nem lett volna szabad ennyi gólt kapnunk. De annak nagyon örülünk, hogy pozitív visszhangja volt a szereplésünknek, bízunk benne, a későbbiekben egyre jobbá tudunk válni – reménykedett a játékos, aki minél többször szeretne még válogatott lenni.

Megtalálta

Megtudtuk, Gabriella öt éves lehetett, mikor Pécsről elköltöztek a családjával egy faluba, ahol közel volt hozzájuk egy futballpálya. – Lehet, ha kosárpálya lett volna a közvetlen környezetünkben, akkor most kosaraznék. Sokáig fociztam, aztán a nagypályázás után, olyan 15 évesen váltottam a futsalra – úgy érzem, megtaláltam a nekem való sportágat – vélekedett.

A Hajdúböszörmény számára is megkezdődik a bajnoki szezon a hétvégén, Quirikó Vivien alakulata a Szekszárd ellen kezd. – Szeretnénk behúzni sorozatban a harmadik bajnoki címünket, emellett végre a Magyar Kupa küzdelmeit is aranyéremmel zárnánk le. Nem lesz könnyű, erős a mezőny, de mindent meg fogunk tenni! – jelentette ki Kota Gabriella, aki mint kiderült, a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen tanul, és később a nemzetközi politika területén szeretne dolgozni.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!