Sport - Foci

2018.07.30. 15:58

Összejátszás, vagy csalás, esetleg puszta véletlen?

Debrecen - Az évek óta tartó jó szereplésünknek a szervezők, és a dél-szlávok vetettek véget.

Debrecen - Az évek óta tartó jó szereplésünknek a szervezők, és a dél-szlávok vetettek véget.

Szlovákiában rendezték meg a cukorbetegek futsal Európa-bajnokságát a múlt héten. A nagy reményekkel kiutazó magyar válogatottat lesújtotta, ami a csoportmérkőzések végén történt. A mieink az „A” jelű ötös harmadik helyén végeztek, így történetük során először nem jutottak be a kiesés szakaszba – de nem maga a tény háborította fel a honi küldöttséget, hanem az eset mikéntje.

– A történtek annyira megviseltek minket, és a stábot is, hogy majdnem vissza is léptünk menet közben a küzdelmektől, de tudtuk, hogy a szurkolóinkkal ezt nem tehetjük meg. Nagyon csalódottak vagyunk, és ha ezen az úton megy előre ez a rendezvény, akkor mi a jövőben nem kívánunk a részesei lenni ennek. Ebben az esetben, hat év után először, Magyarország nem indul el a tornán jövőre – fogalmazott Brondics Péter, a magyar cukorbeteg válogatott kiváló focistája.

A tények

Minden ott indult el, hogy az eredeti sorsolást a magyarok tudta, és így nyilván beleegyezése nélkül módosították. Aztán pedig jött a csoportmérkőzések utolsó köre, ahol volt egy Bosznia-Hercegovina–Macedónia összecsapás. Az bizonyos volt, hogy ha ez a két csapat döntetlent játszik, akkor pont ők a két továbbjutók a „A” csoportból. Innen már kitalálható, hogy jött a dél-szláv összetartás, és a 4–4-es iksz. Az eredmény igen nagy meglepetés, hiszen a bosnyákok sokkal nagyobb játékerőt képviselnek (ők nyerték végül az Eb-t), és a látottak alapján igencsak visszafogottan játszottak soros „riválisuk” ellen. A macedónok ráadásul előző meccsükről három órával a sorsdöntő találkozó előtt jöttek le (újabb szervezési hiba), sőt egyik legjobbjuk sérülés miatt nem játszott. A mieink megtették a megfelelő lépéseket, ám a bizottság elutasította az óvásukat. A magyar válogatott a tizedik lett, jövő évi indulásuk pedig kérdéses…

PI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!