Sport - Foci

2017.06.05. 14:12

Magyar-orosz - Kőkemény ellenfél lesz a vendégcsapat

Budapest - A magyar válogatott június 5-én, hétfőn az oroszokat fogadja a Groupama Arénában.

Budapest - A magyar válogatott június 5-én, hétfőn az oroszokat fogadja a Groupama Arénában.

Világbajnoki selejtező vár Magyarországra pénteken Andorra ellen. A nemzeti együttes már egy ideje együtt készül Telkiben, hétfőn pedig felkészülési mérkőzést vív Oroszország legjobbjai ellen.

Bernd Storck szövetségi kapitány hangsúlyozta: a hazai rendezésű világbajnokságra, és az azt megelőző Konföderációs Kupára készülő orosz válogatott kőkemény ellenfél lesz, amely nagyon komolyan veszi majd a két ország összecsapását, már csak emiatt is számít a szurkolók támogatására.

– Az Andorra elleni meccsre, és a távlati céljainkra kell felkészülnünk, ebben segít majd az oroszok elleni felkészülési találkozó is. Mindkét ellenfelünk nagyon masszív védekezésre képes, sokszor akár öt védővel is. Oroszország jelenleg is intenzíven készül Ausztriában, számukra igen fontos a közelgő, hazai rendezésű Konföderációs Kupa, így maximális erőbedobással küzdenek majd, ebben biztos vagyok.

Fontos, hogy minél több szurkoló álljon a csapat mögé, és jöjjön el a stadionba, hogy a válogatott megmutathassa számukra, mire képes

– olvasható a kapitány nyilatkozata az mlsz.hu-n.

A magyar válogatott távlati keretébe egyébként több igen fiatal játékos is meghívót kapott. – Mindenképpen szerettem volna honorálni a tehetséges fiatal játékosok jó teljesítményét azzal, hogy a válogatottal edzhetnek – idézte a Magyar Labdarúgó Szövetség honlapja a szakembert, aki a pénteki edzést megelőzően tartott sajtótájékoztatót.

HBN


Elek Ákos és Szalai Ádám sem léphet pályára hétfőn a magyar labdarúgó-válogatottban az oroszok elleni felkészülési mérkőzésen.

Győzni szeretne hétfő este Budapesten csapatával Sztanyiszlav Csercseszov, az orosz labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, ettől függetlenül azonban nem a felkészülési mérkőzés eredményét tartja elsődlegesnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!