Sport - Foci

2008.06.15. 22:42

Svájc-Portugália élő

<p>A már tovább jutott portugál csapat ellen győzelemmel szeretne búcsúzni az egyik házigazda, a svájci csapat. <DIA alt="" height="700" width="900"><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Foci_EB_2008_06_15__Sv_jc_Portug_lia/index.shtml , SERIE ,900,700)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Foci EB 2008.06.15. Svájc-Portugália" src="http://www.haon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA>&#160;<A href="http://www.videonezo.hu/members.darios/svajc-portugalia-yakin-gol.avi/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A>&#160;<A href="http://www.videonezo.hu/members.darios/svajc-portugalia-yakin-2-gol.avi/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A></p>

Vége! A svájciak végre megszerezték első EB-győzelmüket, így szépen vonul vissza Köbi Kuhn kapitány. Teljesen megérdemelten nyertek Yakinék, mert többet tettek a sikerért. Scolari kapitánynak fel kell ráznia a portugál csapatot, mert a mostani produkcó halovány volt. Igaz jó pár sztár nélkül.... A másik meccsen fordítottak a fantasztikus törökök és nyertek 3-2-re! Így a portugálok mellett ők léptek tovább!

85. perc : csere: az EB-én három gólos Yakin nagy taps közepette ment le, helyére Cabanas jött. A másik meccsen szépítetteka  törökök, így 2-1-re vezetnek a csehek.

GÓL.! 82. perc: 11-es! Meira felvágta Barettát,  a játékvezető a büntetőpontra mutatott. Yakin magabiztosan bevágta a lasztit, 2-0!

75. perc: Postigát Almeira váltotta.

GÓL! 71. perc: a svájciak megszerezték a vezetést. Yakin kapott forintos labdát a parádésan sarkazó Derdiyoktól és nyolc méterről nem hibázott, 1-0! A másik meccsen már kettővel vezetnek a csehek.

70. perc: portugál csere, Veloso helyére Moutinho jött be.

65. perc:I nler 24 méterről lőtt, a labda a kapufát surolva hagyta el a játékteret.

64. perc: Riberio is besárgult.

60.  perc: csere a svájciaknál: Vonlanthe le, Baretta be. A cserejátékos egyből helyzetbe is került, de hárítottak a portugálok.

50. perc: Az eddigi legnagyobb helyzet: Nani lódult meg a balodlalon, 10 méterről lőtt, de a kapufa hárított.

Folytatódik a meccs. A szünetben nem cseréltek a kapitányok, a csoport másik meccsén viharban vannak a törökök, hiszen a csehek vezetnek és a portugálok mögött egyelőre ők a másik továbbjutók.

Vége az első félidőnek! Csalódás volt az első játékrész, amelyben a portugálok a ludasok. Csak játszadoznak, hiányoznak a sztárok. A svájciak összeszedték magukat és helyzeteik is voltak. A találkozónak mindenképpen jót tenne egy gól, mondjuk egy svájci.....

41. perc: Scolari lehozta Ferreirát, helyére Riberio állt be

34. perc: Yakin 8 méteres fejesét nagy bravúrral védte Ricardo.

31. perc: Ferreria csúnyán megrúgta Behramit, a portugál sárgát kapott.

25. perc: Egy portugál kontránál Postiga1 0 méterről túl lazán akart a kapura  belsőzni így Senderos önfeláldozóan mentett.

23. perc: svájci helyzet, Inler 25 méterről rásuhintotta a labdát, Ricardo nagyot nyújtózkodott és hárított.

17. perc: Nani 30 méteres szabadrúgásánál Pepe 10 méterről sarkalt, ám Zuberbühler résen volt

15. perc: nem egy körömrágóan izgalmas meccs, a tartalékos portugálok irányítják a játékot, a svájciak még nem kapták el a fonalat...

Elkezdődött a derbi...

Az A-csoport búcsúkörében igazán tét nélküli lesz a 20.45-kor kezdődő Svájc-Portugália derbi, hiszen portugálok már tovább léptek, a svájciak pedig nem juthatnak tovább. A tervek szerint Scolari kapitány pihenőt adott Christiano Ronaldonak, Deconak, Nuno Gomesnek, persze jó játékosokból azért nem lesz hiány....

Jegyzőköny

Svájc-Portugália 2-0 (0-0)

Bázel, St Jakob Park,  40 ezer néző, v.: Plautz (Bereuter, Mayr) mindhárom osztrák

Svájc: Zuberbühler - Lichtsteiner,  Müller, Senderos, Magnin-Behrami, Inler,  Gelson, Barnetta -Yakin, (Cabanas, 85.) Vonlanthe (Baretta, 60.). Szövetségi kapitány: Köbi Kuhn

Portugália: Ricardo-Miguel, Bruno Alves, Pepe, Ferreria (Riberio, 41. perc)– F. Meira, Miguel, Veloso (Mouthino, 70..- Nani,  Quaresma- Postiga (Almeira, 75.). Szövetségi kapitány: Luis Felipe Scolari.

Gól: Yakin (71.), Yakin (82, 11-esből)

Sárga lap: Yakin (28.), Ferreria (31.), Vonlanthe (38.), Riberio (64.), Meira (80.), Meira (81.), Baretta (81), Gelson (90.)

Kapcsolódó cikkek:

  • Törökország-Csehország, élő
    Fantasztikus törökök! Nihaték 0-2-ről fordítottak, s ők jutottak a legjobb nyolc közé a portugálok mellett az A csoportból. Az EB eddigi legjobb meccsén a csehek sokáig nyeregben érezték magukat, ám a remekül hajrázó török csapat néhány perc alatt három gólt is lőtt. Petr Cech is "bűnös" a csehek kudarca miatt.      
  • Lesz-e hétfőn görcsölős csapat?
    Szombaton az orosz válogatott tetszett állandó szakértőnknek, Temesvári Miklósnak.
  • Ha Hollandia szándékosan kikap, Van Basten sohasem dolgozhat a Milan-nál
    Ha Hollandia szándékosan vereséget szenved kedden este Romániától, akkor Marco van Basten sohasem fog munkát kapni egyetlen olasz csapatnál, így a Milan-nál sem - állítja Cesare Maldini az olasz válogatott volt szövetségi kapitánya.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!