Sport - Foci

2008.05.17. 20:20

Ranieri nem győzi dícsérni Del Pierót

<p>A Juventus vezetőedzője, Claudio Ranieri elégedett volt csapatával a szombati, Sampdoria elleni 3-3-as döntetlent követően.</p>

A legjobban a klub ikonját, Alessandro Del Pierót dícsérte meg az összecsapás után.
A "zebrák" kétszer is vezettek az izgalmakban bővelkedő találkozón, de a Sampdoria mindkétszer egyenlíteni tudott. Del Piero juttatta előnyhöz a fekete-fehéreket, majd a francia David Trezeguet is betalált, ám Antonio Cassano és Cristian Maggio góljai révén egalizált a Sampdoria. A 65. percben aztán ismét Del Piero volt eredményes, de ez is kevés volt a győzelemhez, hiszen Vincenzo Montella egyenlíteni tudott.

Ranieri elégedett volt az eredménnyel, de szerinte többre is képes lehetett volna a gárda a szezon során. "Mindent meg akartunk nyerni ebben az évben, de ez sajnos nem sikerült" - kesergett az olasz mester. "Mindenesetre jövőre is megpróbáljuk, ám akkor már a Bajnokok Ligájában is helyt kell állnunk" - folytatta a tréner.

Miután kifejtette véleményét az idényről, Ranieri áttért az utolsó bajnoki meccs elemzésére. "Örülök az eredménynek. Alex Del Piero pedig egy igazi úriember volt, hogy átengedte az első büntetőt Trezeguet-nek" - méltatta a csatárt az edző. Ranieri elmagyarázta azt is, miért cserélte le az ihletett formában játszó Del Pierót az összecsapás vége felé. "Kissé meggyűlt a bajunk az ellenféllel, úgyhogy szerintem logikus volt, hogy egy plusz középpályást küldtem pályára Momo Sissoko személyében".

"Nagyon szimpatikus volt a szurkolóktól, hogy felállva tapsolták meg Del Pierót, amikor lecseréltem" - mesélte Ranieri. "Nagyon boldog lennék, ha Donadoni kivinné Del Pierót az Európa-bajnokságra, de hagyjuk meg a döntést a szövetségi kapitánynak" - zárta le mondandóját a mester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!