Sport - Foci

2008.04.20. 15:03

Totti sérülés miatt már nem lép pályára a szezonban

<p>Róma - Súlyos térdsérülése miatt kihagyja a szezon hátralévő részét Francesco Totti, az AS Roma csapatkapitánya. <dia width="900" height="700" alt="Totti sérülése 2008.04.20."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Totti_s_r_l_se_2008_04_20_/index.shtml , SERIE ,900,700)"><img src="http://apps.szon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Totti sérülése 2008.04.20." /></a></dia></p>

14:59: Megműtötték vasárnap Francesco Tottit, az AS Roma kapitányát, miután a csapat orvosa úgy döntött, szükség van a beavatkozásra - tudatta közleményében az olasz labdarúgó klub. Totti szombaton, a Livorno elleni bajnoki mérkőzésen sérült meg, jobb térdén szenvedett szalagszakadást.

"Az alapos vizsgálatokat már vasárnap megtartottuk és Pierpaolo Mariani professzor megállapította, hogy részleges térdszalag-szakadást szenvedett a játékos. Volt már dolgunk ilyen sérüléssel, így szerintünk négy hónap elég lesz a felépülésre" - mondta a közleményben Mario Brozzi, a csapat orvosa. A játékos várhatóan a következő szezon rajtjára már bevethető lesz.

 

14:21: A 31 éves középpályás csapata szombati, Livorno elleni bajnokiján sérült meg, egy rúgás után. A találkozó végül 1-1-es döntetlennel ért véget.

Azt egyelőre nem lehet tudni pontosan mennyit kell kihagynia az olasz klasszisnak, az elsődleges vélemények szerint legalább 6 hetes pihenő vár Tottira. Az alaposabb vizsgálatok a hét elején lesznek, az is elképzelhető, hogy műteni kell a sérült térdet, vagyis akár fél évet is kihagyhat a római játékos.

Totti sérülése miatt komoly gondban lehetnek a bajnoki címre pályázó rómaiak, jelenleg ugyanis három ponttal állnak az egy meccsel kevesebbet játszó Internazionale mögött. A kapitány kiesése miatt pedig elvesztették irányítójukat, ami visszavetheti teljesítményüket.

Totti Európa-bajnoki szereplését már nem befolyásolja a sérülés, a középpályás ugyanis 2007-ben visszavonult a válogatottságtól és azóta sem volt hajlandó visszatérni Roberto Donadoni csapatába.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!