Sport - Foci

2008.04.18. 10:27

Fokozott figyelem és biztonság

<p>Akik nem vásároltak Nyíregyházán vendégjegyet, azoknak nem érdemes szombaton Debrecenbe utazniuk, mert a Loki–Szpari NB I-es feutballbajnoki előtt a vendégpénztárak ki sem nyitnak. <A href="/hirek/im:szon:newspaper-kmtippek/cikk/fokozott-figyelem-es-biztonsag/cn/szon-news-km_01-20080418-101055"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/download.png" width="13" border="0" /><B></B></A></p>

Még el sem csitultak a Diósgyőr elleni mérkőzés hullámai (a fegyelmi tárgyalás még hátravan, a vendégszurkolók pedig nyílt levelet írtak az MLSZ elnökének), és máris egy másik olyan rangadó vár a Nyíregyháza Spartacus élvonalbeli futballcsapatára, amely pályán belül és kívül veszélyeket rejteget magában.

A debreceni mérkőzés előéletéhez tartozik, hogy ősszel, a két gárda nyíregyházi összecsapásán nem maradt el a szurkolói rendbontás, emiatt a hajdúsági városban méginkább fokozott rendőri jelenlétre lehet számítani, a fővárosból is érkeznek egyenruhások. Vendégjegyet a mérkőzés helyszínén nem is lehet vásárolni, csak azok utazzanak Nyíregyházáról Debrecenbe, akik rendelkeznek belépővel.

– Kihelyezett parancsnoki értekezletre került sor a sikeresebb biztosítás végrehajtása érdekében. Nem szeretnénk, hogy hasonló eset forduljon elő, mint ősszel Nyíregyházán. Megbeszéltük, mik lehetnek a biztosítás kritikus pontjai, igyekszünk minél jobban elválasztani a két szurkolótábort. Ennek érdekében kordonokat helyezünk el, a rendőrség pedig megemelt létszámmal lesz jelen a mérkőzésen – mondta Képíró János, a DVSC biztonsági igazgatója.

Ami pedig a csapatokat illeti, főként nyíregyházi oldalon sok a hiányzó. A házi gólkirály Szilágyi Norbert után a megbízható balbekknek, Claudiu Cornacinak is keresztszalagszakadása van és mivel combközelítő-húzódása miatt Granát Balázsra is hosszabb pihenő vár, ezért Révész Attila klubmenedzsernek alig maradt a bal oldalon bevethető játékosa. A Loki legnagyobb hiányzója Sándor Tamás lesz, ő térdsérülés miatt hiányzik majd.

A Debrecenben játszott élvonalbeli meccsekről szólva, a leggyakoribb eredmény a 2–0-ás hazai győzelem volt, a hat mérkőzésből négy (1981, 1982, 1999 és 2000) is ilyen eredményt hozott. A Szparinak egyszer sikerül a pontszerzés (1983, 0–0), és egy olyan mérkőzés volt, amelyen vendégként bevette a Loki kapuját, éppen legutóbb, a 2005 tavaszán játszott mérkőzésen Lengyel Roland egyenlített, ám végül a későbbi bajnok nyert 2–1-re.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!