Sokszor a járda sem teljesen biztonságos

Akt.:
Profi segítséggel (felvételünk illusztráció, mentési bemutatón, nem pedig a cikkben leírt eset kapcsán készült)
Profi segítséggel (felvételünk illusztráció, mentési bemutatón, nem pedig a cikkben leírt eset kapcsán készült) - © Illusztráció: Derencsényi István
Debrecen – Az utcára sem mer kimenni a május elején elgázolt nő.

Lendületből nekitolattak egy járdán álló, középkorú nőnek május 3-án a Blaháné utcán. A Napló akkor a mentőügyelettől úgy értesült, a sértett könnyebb sérüléseket szenvedett, ám a baleset elszenvedője (akit kérésére JPA-nak fogunk hívni) közölte a Naplóval: nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szerzett. – Vasárnap délelőtt a temetőbe készültünk a fiammal. A cukrászda melletti járdán vártam, hogy felvegyen, amikor egy fiatalember elég nagy sebességgel nekikezdett tolatni. Nekem jött, s gyakorlatilag átrepített a parkoló kocsik közé. Az arcomat ütöttem meg és a térdeimet, mindkettő erősen vérzett. Nagyon megijedtem, már csak amiatt is, mert olyan alapbetegségeim vannak, amelyekre kimondottan veszélyesek az efféle sérülések – osztotta meg lapunkkal. Azt mondta, a sofőr nem segített neki (viszont a cukrászda vezetője odasietett), nem hívott se mentőt, se rendőrt. Végül a sértett pár perc múlva érkező fia tette meg mindezt: kiderült, hogy a balesetet okozó férfi ittas volt, a szonda azonnal elszíneződött, amikor megfújatták vele.

JPA-ról a Kenézy kórházban a CT-vizsgálat és röntgenfelvételek alapján többek között megállapították, hogy orra eltörött, ízületei megrándultak, koronás fogsorai pedig az ütés miatt elmozdultak.

Szájmaszkban

– A helyszínelő rendőrök, mentők, az orvosok és a személyzet is nagyon profin, segítőkészen végezte munkáját – fogalmazott. Viszont a rend őrei ígéretük ellenére azóta sem keresték fel őt (megérdeklődtük: mind az ittas vezetés, mind a balesetokozás miatt eljárás indult). – Azóta egyszer a fiam kikísért az utcára, s megint összefutottunk a férfival, aki röhögött rajtam (tény, a szám úgy feldagadt, hogy úgy néztem ki mint Geronazzo Mária, emiatt szájmaszkkal takartam el), ráadásul ugyanúgy beszállt az autójába és elhajtott. Kérdem én, miért tudják rögtön megbüntetni az öregurat, aki pénztelenségében, az éhségét csillapítva megeszi a 120 forintos parizert a boltban, és miért nem csinálnak idejében semmit azzal, aki ittasan elgázolja a másikat és még csak segítséget sem nyújt? – fakadt ki a nő, akit lelkileg nagyon megviselt az eset, azóta sem mer egyedül kimenni az utcára, a járdán sem érzi magát biztonságban.

HBN–VÉZS

Címkék: , ,hirdetés