Beri Alex

2019.12.02. 20:19

Figyeljünk egymásra, nem nehéz!

A kapcsolataink ápolása egyben önmagunk és lelkivilágunk ápolása is.

Fotó: Illusztráció / Shutterstock

Csak gondoljunk bele, aki nem gondozza kapcsolatait, az igazából nem is akar barátkozni, ismerkedni senkivel, elmagányosodik. De hogyan is lássunk hozzá? Az elején a legnehezebb ezt kialakítani, hiszen a megismerkedéstől, az első találkozástól kezdődik, ugyanis ekkor érnek bennünket az első hatások, benyomások a másikról. A legfontosabb, hogy nem szabad elhanyagolni ismerőseinket, de legfőképp szeretteinket. Ha épp rossz napja van ismerősünknek, rokonunknak, elég lehet néhány vicces, kedves szó, hogy szebbé tegyük a napját, mindez semmibe sem kerül. Ezt elvárhatjuk visszafelé is ugyanúgy, mint egy párkapcsolatnál; oda-vissza működnie kell az egymásra figyelésnek.

Nem csak szavakkal, hanem közös programmal, tevékenységgel is lehet ápolni a kapcsolatainkat. Sokszor ez a legjobb választás, ugyanis a közös szórakozás, hobbi lehetőséget ad arra, hogy figyelmesek legyünk a másikkal. Olyasmi ez, mint az ajándékozás: olykor sokkal jobb érzés adni a figyelmünkkel kitüntetettnek, mint kapni.

Fontos, hogy az ünnepek közeledtével keressük fel, hívjuk el magunkhoz egy vasárnapi ebédre a nagyszüleinket, látogassuk meg őket, beszélgessünk velük. Jó érzéssel tölt el, és újabb kapcsolat kialakítására ad lehetőséget például az is, ha elmegyünk a klinikára a kis betegeknek mesét olvasni, és ugyanígy megoldható a felolvasás az idősek otthonában is.

A lényeg, hogy figyeljünk egymásra, törődjünk a másikkal, hiszen az ünnepek közeledtével mindenki lelkét átjárja a karácsony varázsa.

Beri Alex 12. ÉF/2

Diószegi Sámuel Baptista Szakgimnázium és Szakközépiskola

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!