Helyi közélet

2014.11.23. 19:07

Kaktusz, ami ünnepi öltözetben pompázik

Debrecen - Megkapó látványa mellett hűséges szobanövény: minden évben virágzik.

Debrecen - Megkapó látványa mellett hűséges szobanövény: minden évben virágzik.

A karácsonyi kaktusz csodálatos megjelenésű, hálás, könnyen tartható szobanövény. Különleges hangulatot kölcsönöz a lakás bármely helyiségének. Régies, nosztalgikus megjelenésű. A karácsony közeledtével egyre ünnepélyesebb ruhát ölt; a teljes növényt beborítják a színpompás, hófehér, rózsaszín és tűzpiros virágok. Ám akár a karácsony, ez is csak egy évben egyszer történik meg. Brazília hegyvidéki területeiről származik, alapvetően hidegigényes növény. Betegsége, kártevője nem ismert.

A méret a lényeg

Megkapó látványa mellett hűséges szobanövény: minden évben virágzik, és többféle színből választhatunk. Van közte fehér és piros, valamint rózsaszín, például a „Naomi” és a „Dark Eva” fajta. A virágok száma a növény méretétől függ: minél nagyobb a növény, annál több virágbimbó fejlődik rajta.

Hogyan gondozzuk?

Virágzás idején a szobanövényt helyezzük fényes helyre, és rendszeresen, kis vízadagokkal öntözzük. Heti egy alkalommal egy kevés tápoldatot is keverjünk az öntözővízhez.

A hosszú virágzási idő után pihentessük a növényt: csökkentsük a vízadagot, és egyáltalán ne tápoldatozzuk. Nyáron havi egy alkalommal adjunk csak vizet neki, és tartsuk hűvös helyen, hogy a virágbimbók kialakulhassanak. Amikor a levélvégeken megjelentek az új rügyek, az egész folyamat kezdődik elölről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában