Rio 2016 – Nyolcaddöntős a kardozó Márton Anna

Akt.:
Rio de Janeiro, 2016. augusztus 8. Márton Anna (b) és a venezuelai Alejandra Benitez Romero asszója a riói nyári olimpia egyéni női kardversenyében a Rio de Janeiró-i 3-as Karióka Arénában 2016. augusztus 8-án. Márton Anna győzött és bejutott a nyolcaddöntőbe
Rio de Janeiro, 2016. augusztus 8. Márton Anna (b) és a venezuelai Alejandra Benitez Romero asszója a riói nyári olimpia egyéni női kardversenyében a Rio de Janeiró-i 3-as Karióka Arénában 2016. augusztus 8-án. Márton Anna győzött és bejutott a nyolcaddöntőbe - © MTI Fotó: Illyés Tibor
Rio de Janeiro – Bejutott a nyolcaddöntőbe Márton Anna a riói olimpiai hétfői női kardversenyében.

A 21 éves magyar vívó a legjobb 32 között kezdett, az ellenfele a 36 esztendős venezuelai Alejandra Benitez Romero volt. Az első két tust a dél-amerikai kardozó adta, de azután magára talált Márton, majd 6-5-nél át is vette a vezetést. Az egyperces szünetre már az ő 8-5-ös előnyénél került sor, mivel Romero érzékelhetően elbizonytalanodott. A pihenőt követően is a magyar olimpiai újonc volt a kezdeményezőbb, rendre megelőzte ellenfelét, aki így egyre nagyobb hátrányba került. A tavaly világbajnoki harmadik helyezett, idén Eb-ezüstérmes Márton egyre közelebb került a győzelemhez, 14-7-nél már csak egy tus kellett neki, ez azonban – váratlanul – nagyon nehezen jött össze. A venezuelai 14-14-re felzárkózott, de a magyar kardozó nem roppant össze ettől és végre ismét eltalálta ellenfelét.

“Annyira nem lepődtem meg, mert az első asszóim nem szoktak jól menni – kezdte értékelését. – Tizennégynél már megint jött az, hogy megvan ez, már a következő asszóra gondoltam. Nem tudom olyan könnyen befejezni ilyenkor az asszóimat, a koncentráció nehezen megy, ami pedig a vívásban elengedhetetlen dolog” – mondta, hozzátéve: pozitívum volt ugyanakkor, hogy 14-14-nél sem hitte azt, hogy ki fog kapni.

“Ha jön fel az ellenfél, és elkezdek gondolkodni, nekem akkor szokott teljesen elmenni az asszóm. De most nem fordult meg a fejemben, hogy kikaphatok, és sikerült egy viszonylag tűrhető akciót kihozni a végén.” – fogalmazott.

Márton következő ellenfele a francia Manon Brunet lesz magyar idő szerint 17 órakor.

– MTI –