Videó: Őrizetbe vettek egy férfit a szerepi mérgezés ügyében

Akt.:
Videó: Őrizetbe vettek egy férfit a szerepi mérgezés ügyében
© Fotó: police.hu
Hajdú-Bihar – A férfi a gyanú szerint Debrecen-Nagycserén állította elő azt a mérgező italt, amely miatt többen kórházba kerültek.

Az Országos Mentőszolgálat december 19-én 3 óra körül értesítette a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányságot arról, hogy Szerepről 3 embert mérgezéses tünetekkel szállítottak kórházba. A 20 éves férfi, 16 éves fiú és 18 éves lány valószínűleg ugyanolyan mérgező italt fogyasztott, amelytől mind rosszul lettek. A mentőszolgálat munkatársai Szerepről és Debrecenből további 18 személyt szállítottak kórházba, akiknél szintén felmerült a gyanú, hogy az ismeretlen összetételű, mérgező folyadékból fogyasztottak.

A nyomozók az ügyben széleskörű adatgyűjtést, tanúkutatást végeztek, valamint számos helyszínen tartottak házkutatásokat. Ezek során egy nagycserei ingatlanon a NAV Hajdú-Bihar megyei pénzügyőrei igazolatlan eredetű alkoholterméket, szárított dohányt, alkoholtermék előállítására alkalmas berendezéseket, valamint dohányvágó gépet találtak és foglaltak le.

A közkedvelt röviditalos (például whisky-s, gyomorkeserűs) üvegekben tárolt több mint 200 liter alkoholterméket a NAV Szakértői Intézetének Mobillaboratóriuma megvizsgálta. Kiderült, hogy a palackozott, fogyasztóknak szánt alkoholtermék mindegyike metil-alkoholt tartalmaz.

Fontos hangsúlyozni, hogy a mérgező italokat eredeti, a kereskedelemből visszagyűjtött üvegekben árusították. A házilag színre fújt kupakokra „Duty Free Shop” feliratú papírcímkéket ragasztottak, a hazai gyomorkeserűs üvegből pedig hiányzik az utántöltést gátló eszköz. Zárjegy egyik terméken sem volt.

A pénzügyőrök a több mint 200 liter, megközelítőleg 1 millió forint értékű mérgezett alkoholterméket és a berendezéseket lefoglalták, jövedéki eljárást indítottak és költségvetési csalás, valamint jövedékkel visszaélés elősegítése iparjogvédelmi jogok megsértése és rossz minőségű termék forgalomba hozatala megalapozott gyanúja miatt feljelentést tesznek.

Fotó: police.hu Fotó: police.hu ©

A Hajdú-Bihar megyei rendőrök azonosítottak egy 47 éves debreceni lakost, aki a megalapozott gyanú szerint metil-alkohol és más egyéb adalékanyagok, aromák hozzáadásával különböző szeszes italokat állított elő egy nagycserei tanyán. A gyanúsított az általa előállított hamis italokat eladta ismerőseinek, akik azokat továbbértékesítették.

A nyomozók bűnügyi őrizetbe vették N. Sándort és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt – igazságügyi toxikológus szakértő bevonásával – folytatja a nyomozást.

– police.hu/NAV Hajdú-Bihar Megyei Adó-és Vámigazgatósága –


A kép illusztráció
Budapest/Debrecen/Szerep - Mérgezést okozó metil-alkohol-tartalmú italokat foglaltak le Hajdú-Bihar megyében - tudatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szerdán az MTI-vel. A hajdú-bihari Szerep községből kedd estig 20 embert vittek kórházba mérgezés gyanújával. A közlemény szerint a NAV pénzügy...

Forrás: tenyek.hu
Szerep - Hihetetlen, de még egy 3 éves gyerek is ivott abból a röviditalból, amit mérgező metil-alkohollal kevertek. Egy születésnapon kezdtek el inni a Hajdú-Bihar megyei községben, Szerepen, ahonnan összesen 20-an kerültek kórházba. Két felnőtt állapota súlyos, válságos, egyikük egy 18 éves nő...Püspökladány.
HAON.HU


hirdetés