Püspökladány hírei

2018.07.30. 11:26

Fellebbezett a határozat ellen Dombiné

Debrecen, Püspökladány - Marad vagy megy a polgármester, úgy tűnik, hosszú idő kell még, amíg ez kiderül.

Debrecen, Püspökladány - Marad vagy megy a polgármester, úgy tűnik, hosszú idő kell még, amíg ez kiderül.

Nem a képviselő-testület, hanem az önkormányzat ellen kellett volna pert indítani a polgármesteri tisztségre való méltatlanságát kimondó önkormányzati képviselő-testületi határozat hatályon kívül helyezése érdekében Dombi Imrénének, Püspökladány polgármesterének. Ezért a Debreceni Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság július 18-ai végzésével a polgármester kérelmét visszautasította, mégpedig azért, mert a képviselő-testület nem jogi személy, így nem perelhető. Az elsőfokú bíróság határozata értelmében a polgármester a kérelmét az önkormányzat ellen terjesztheti elő a végzés jogerőre emelkedésétől számított harminc napon belül – válaszolta a Napló kérdésére Veszprémyné Szajkó Márta sajtótitkár, akitől azt is megtudtuk, hogy az elsőfokú bíróság határozata ellen Dombi Imréné fellebbezett, annak hatályon kívül helyezését kérte. Ebben az ügyben a másodfokon eljáró Debreceni Törvényszék július 27-én hozott döntést, aminek tartalmáról tájékoztatást csak azt követően adhat, miután a végzést a kérelmező és a jogi képviselő átvette, s annak tartalmát megismerte.

Dombi Imréné polgármesterrel szembeni bizalommegvonást egyhangú határozatban fogadta el a képviselő-testület a június végi ülésén. Hátterében, információink szerint, egyebek mellett az is áll, hogy nem haladnak a TOP-os pályázatok, és munkaügyi pert is vesztett az önkormányzat.

HBN


[related-post post_id="3919960"]

[related-post post_id="3918964"]

[related-post post_id="3906595"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!