Püspökladány hírei

2017.05.20. 20:46

Szerelni gyorsan, célozni csak pontosan lehetett a tűzoltóknak Ladányban

Püspökladány - Tíz csapat, köztük három női mérette meg magát az országos döntőbe jutásért.

Püspökladány - Tíz csapat, köztük három női mérette meg magát az országos döntőbe jutásért.

A hagyományok előtt adózva és a modernkori technikákat csodálva tartották meg az Országos Kismotorfecskendő-szerelési Bajnokság második fordulóját Püspökladányban a hétvégén. A verseny célja, hogy az ország tűzvédelmében tevékenykedő szervezetek csapatai versenyszerű keretek között mérhessék össze felkészültségüket és tudásukat egy olyan versenyszámban, amelynek hagyományai a hivatásos, az önkormányzati és létesítményi tűzoltóságok, továbbá az önkéntes tűzoltó egyesületek esetében egyaránt azonosak.

A ladányiak a legjobbak

Szerte az országból tíz, egyenként hétfős csapat jött el Püspökladányba, hogy a sportpályán megrendezett versenyen összemérje tudását a vízlocsoló készülék összeszereléséből és a célzott vízsugárral végzett tűzoltásból. Ez utóbbi valójában azt jelentette, hogy a meghatározott távolságból egy néhány centiméter átmérőjű lyukon keresztül kellett feltölteni vízzel a mintegy 10 literes tartályt. A rendező püspökladányi katasztrófavédelmi parancsnokság munkatársától, Kiss Lajos alezredestől megtudtuk, hogy modern, retro és női retro kategóriában zajlik a hivatásos és a nem hivatásos tűzoltók számára meghirdetett verseny, amely része az országosan nyolc fordulóból álló megmérettetésnek. A csapatok négy fordulóban elért eredményeik alapján juthatnak az őszi országos döntőbe.

Fotó: Kovács Zsolt

Püspökladány egyébként ebben az évben már ötödik alkalommal adott otthont a vetélkedésnek. A Sárrét menti város tűzoltói kiemelkedően szerepelnek a versenyágban, hiszen az elmúlt három évben ők voltak az ország legjobbjai.

Hivatásos és önkéntes

A vendégeket Dombi Imréné polgármester köszöntötte, hangsúlyozva, hogy egyre több női csapat méretteti meg magát – ezúttal hárman voltak. Bodó Sándor országgyűlési képviselő arról beszélt, hogy Magyarországon a legelismertebb foglalkozások között vannak a tűzoltók. Ennek okai a magas szintű szakmai felkészültségük, illetve a nagyfokú emberi felelősségük, hiszen ha baj van, legelőször a katasztrófavédelemhez tudnak fordulni. Kovács Ferenc dandártábornok, a megyei katasztrófavédelem parancsnoka a verseny történetérő is beszélt. – Felvetődött a gondolat, hogy miként lehetne összehozni a hivatásosakat az önkéntesekkel, és ennek legmegfelelőbb formájának a vetélkedő bizonyult.

Lövei Csaba tűzoltóezredes, a püspökladányi katasztrófavédelmi parancsnokság vezetője folytatva a korábbi évek hagyományát, ebben az évben a Somogy megyei Böhönyéről érkezetteket választotta a verseny díszvendégének.

HBN–KZS


Eredménylista

Modern kategória

I. Püspökladányi HTP 32.47 mp.

II. Debreceni HTP 33,12. mp.

III. EGIS LTP 33.51 mp.

IV. Komlóska ÖTE 55.30 mp.

V. Sárosd ÖTE érvénytelen

V. Böhönye ÖTP érvénytelen

Retro kategória

I. EGIS LTP 39.23 mp.

II. Böhönye ÖTP 47.96 mp.

III. Komlóska ÖTE 48.28 mp.

IV. Püspökladány HTP 48.40 mp.

V. Sárrétudvari ÖTE 57.06 mp.

VI. Sárosd ÖTE 65.72 mp.

Női kategória

I. Sárosd ÖTE 55.90 mp.

II. Berettyó ÖTE 126.63 mp.

III. Böhönye ÖTE érvénytelen

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!