Hirdetés

2023.10.12. 10:17

Gyakran elérhető pultos pozíciók Pécsen

A pécsi vendéglátós pozíciók széles körben kínálnak elhelyezkedési lehetőségeket. Számos vendéglátóhely található ugyanis a városban, legyen szó akár éttermekről, büfékről, kávézókról, cukrászdákról vagy bárokról. Ezeken a helyeken gyakran pultosokat is keresnek, amely munkakör széles álláskeresői réteg számára lehet elérhető. Mutatjuk milyen feladatokkal lehet számolni az ilyen jellegű állások kapcsán, illetve szót ejtünk a pécsi lehetőségekről is!

Haon.hu

Forrás: PecsAllas.hu

Tipikus pultos feladatok

A pultosok tehát – ahogy arra bevezetőben is utaltok – sokféle környezetben dolgozhatnak, ebből adódóan a feladatkörük is mutathat bizonyos eltéréseket. Bizonyos teendők ugyanakkor a munkavégzés helyétől függetlenül valamennyi esetben felmerülnek. Ilyen például a rendelések felvétele, továbbá az ételek és italok elkészítése, illetve felszolgálása a vendégek részére.

Általános feladat továbbá a vendégkapcsolatok kezelése is, azaz a velük való interakció és a kérdéseik, kéréseik megválaszolása. Ehhez persze a pultosnak jól kell ismernie az étel- és itallapot, aminek elsajátítása szintén egy fontos feladat. Végezetül pedig a pult és a munkaterület rendben tartásáról, valamint a kollégákkal való szoros együttműködésről sem feledkezhetünk meg, ami ugyancsak a munkakör részét képezi.

Pultos álláslehetőségek Pécsen

A pultos pozíciókra vonatkozó hirdetések visszatérő lehetőségnek számítanak Pécsen. A város egyik kedvelt állásportálja, a PecsAllas.hu kínálatában időről időre előfordulnak pécsi pultos állások: https://pecsallas.hu/allasok/vendeglatas. Nemrégiben például egy pécsi menüztető étterem hirdetett étel- és italpultos álláslehetőséget napközbeni 6 vagy 8 órás munkavégzésre. Emellett különböző rendezvények is a munkavégzés helyszínéül szolgálnak.

Ezenkívül pedig pénztáros-vezetőpultos, gyorséttermi pultos, illetve pultos-értékesítő munkalehetőség is jelent meg mostanában a PecsAllas.hu felületén. Érdemes tehát mindazoknak rendszeresen figyelemmel kísérni a portál kínálatát, akik a vendéglátás berkein belül pultos munkakörben tudják a leginkább elképzelni magukat.

Milyen kvalitások szükségesek a pultos pozíciókhoz?

A pultos pozíciók előnye, hogy sok esetben nem igényelnek sem vendéglátós végzettséget, sem releváns szakmai tapasztalatot. Persze ez nagy mértékben függ az adott munkáltatótól és vendéglátóhelytől, ugyanakkor meglehetősen gyakran lehet találkozni olyan pultos hirdetésekkel, ahol sokkal inkább a személyes tulajdonságokra helyezik a hangsúlyt, mintsem a szakmai előképzettségre.

Ezen személyes tulajdonságok között említendő például a kiváló kommunikációs képesség, ami a vendégekkel való közös hang megtalálása céljából szükséges. Külön előnyt jelent, ha a kommunikáció idegen nyelven, főként angolul is megy. Fontos elvárás továbbá az igényes megjelenés, valamint a gyors és precíz munkavégzés képessége is. Egy vendéglátóhelyen ugyanis szinte folyamatos a pörgés, és a hibának nincs helye. Végezetül pedig a nagyfokú teherbírásról és jó állóképességről sem feledkezhetünk meg, hisz a műszakok hosszúak lehetnek, és jellemzően állómunkával telnek.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában