Hirdetés

2023.06.23. 14:32

Mutasd a szandálod, megmondom ki vagy!

Idén papucsban vagy szandálban készül bevenni a horvát riviérát? Elérkezett a nyitott lábbelik ideje, nézzük, miből érdemes idén választani!

Forrás: Pexels / Athena

Miután idén is kikacarásztuk magunkat a „zokniszandálos” mémeken, ideje komolyra fordítani a témában való kutatásainkat, és megtalálni az övtáskánkhoz leginkább illő szandált vagy papucsot, amiben elindulhatunk nyári úticéljaink irányába élményeket gyűjteni.

Az ideje jó részét munkával töltő, tisztességben őszülő magyar férfi számára a lábujjak között átfújó szél jelenti a nyári szabadság érzését. A nyitott lábbeli egy férfin egyértelmű üzenet a külvilág felé, hogy viselője szabadidejét tölti, így ennek megfelelően közelítsünk hozzá.

Nem mindegy azonban, hogy a nyitott lábbelik közül melyik típusra tesszük a voksot. Kutatásunkat onnan indítjuk, hogy mindig a felhasználás célját meghatározva érdemes nyaralós lábbelit választani. Hallottunk már olyan legendás magyar turistákról, akik egy pár papucsban letolták a tíznapos adriai nyaralásukat, de ha kicsit kényelmesebbek vagyunk, akkor érdemes átgondolni indulás előtt, hogy mi kerüljön a cipős szatyorba, amit aztán a bőröndbe helyezünk.

Cikkünkben négy kategóriát különböztetünk meg, és ajánlunk egy-két darabot webáruházak kínálatából.

Flip-flop: kell egy strandbelépő! 

A flip-flopok már két évtizede velünk vannak és továbbra sem látunk jönni újabb trónkövetelőt, ami megingatná a népszerűségét. Az indokoltnál gyakrabban jönnek szembe flip-flopok a városi környezetben is, de az igazi terepüket a strandok jelentik. Ezek a könnyű és légies lábbelik egyszerű kialakításuknak köszönhetően tökéletesek a strandra vagy a medencébe. A flip-flopokat sokféle színben és mintával lehet megtalálni, így mindenki megtalálhatja a saját stílusához passzolót, az áruk pedig még inkább vonzóvá teszi őket.

Crocs papucs, ha tehetős brit turistának álcáznánk magunkat 

A Crocs papucsok már meghódították az egészségügyben és vendéglátásban dolgozók egy jelentős hányadát. Nem véletlenül! Az ilyen munkakörökben dolgozók gyakran viselnek Crocs papucsokat, mivel hosszú órákat állnak vagy járnak a munkahelyükön, és kényelmes lábbelire van szükségük. A Crocs papucsok könnyűek, jól szellőznek és könnyen fertőtleníthetők, ami fontos szempont a higiéniai szabályok betartása szempontjából.

A Crocs egy kategóriát teremtő márka, amelyet nyaralóhelyen viselve azt üzenjük: nem szükséges tovább bizonygatnom, hogy elegáns és drága lábbelit is megengedhetek magamnak, belefér, ha egy ormótlan papucsban mutatkozom. További enyhítő körülmény lehet, ha az egész családot Crocs papucsokkal vértezzük fel.

Szandálban a fotós helyek meghódítására

Ezek a lábbelik strapabíró anyagokból készülnek, és kialakításuknak köszönhetően maximális kényelmet és támogatást nyújtanak. A sportos szandálok rendelkezhetnek állítható pántokkal és párnázott talppal, hogy alkalmazkodjanak az egyéni igényekhez. 

A szandálok olyan talajokon is megállják a helyüket, ahol más lábbelik nem lennének praktikusak. Ha egy nyári utazás során a legszebb helyeket papucsban próbálnánk megjárni, akkor a saját dolgunkat nehezítjük, ezért a szandál a nyári utak jolly-jokere, mert viselője minden terepen jól érezheti magát.

Bőrpapucsban a tengerparti étterembe 

Amikor egy kicsit elegánsabb megjelenést szeretnénk elérni, akkor jöhet a bőrpapucs! Ezek a lábbelik magas minőségű bőrből készülnek, és stílusos megjelenést kölcsönöznek viselőjének. A bőrpapucsok rendelkezhetnek puha párnázott talppal és lábujj tartóval, amelyek megfelelő lábtartást és kényelmet nyújtanak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában