Hirdetés

2023.02.28. 00:00

A debreceni autóbuszgyár segíti az SZKTV-re készülő tanulóját

Forrás: Inter traction electrics / Kovács Péter

Az ITK Holding Zrt. leányvállalatánál, az Inter Traction Electrics (ITE) Kft.-nél duális képzésben tanuló diák nyerte az Szakma Kiváló Tanulója Versenyt (SZKTV) területi selejtezőjét. A berettyóújfalui Magyar Attila, a Debreceni Szakképzési Centrum Beregszászi Pál Technikumának autógyártó szakos hallgatója mintegy 100 iskola versenyzői közül szerezte meg az első helyet, és készülhet a következő fordulóra, ahol már a döntőbe jutás a tét. Az ITE Kft. a versenyző felkészülését a gyakorlati képzési hely biztosítása mellett egy Samsung tablettel is támogatja.

Forrás: Inter traction electrics / Kovács Péter

„Nagyon jól érzem magam a cégnél, hiszen azt csinálhatom, amit igazán szeretek, ami közel áll hozzám. Folyamatosan új dolgokat ismerhetek meg. A dolgozók nagyon barátságosak, segítőkészek, bármilyen szakmai kérdéssel fordulhatok hozzájuk. Tiszta, rendezett munkakörülmények között fejlődhetek, ami szintén nem elhanyagolható szempont” – fogalmazott Magyar Attila, aki elmondta azt is: a területi döntőn elért első helyezését egyrészt a Beregszászi Pál technikum oktatóinak köszönheti, akikkel sok időt fordítottak a felkészülésre, másrészt az ITE Kft.-nek, ahol a duális képzés során nagyon sok tudást, tapasztalatot halmozott fel.

A március 8-i, második fordulót Győrben, az Audi gyárban rendezik meg. Magyar Attila célja, hogy olyan eredményt érjen el, amellyel bejuthat a végső döntőbe. Magyar Attila remek teljesítményének elismeréseként az Inter Traction Electrics Kft.-től egy tabletet kapott ajándékba. A cég ezzel és mindennapos közös munkával segíti a versenyző felkészülését a következő fordulóra. A tabletet február 24-én, pénteken Kossa György, az ITK Holding Zrt. elnök-vezérigazgatója, Bittmann Tibor humánpolitikai ágazatvezető és Tirpák Zsolt, a Debreceni Szakképzési Centrum kancellárja adta át a versenyzőnek.

Forrás: Inter traction electrics / Kovács Péter

Bittmann Tibor, az ITK Holding Zrt. humánpolitikai ágazatvezetője a duális képzésről elmondta, hogy a Debreceni-, Berettyóújfalui-, Kecskeméti- és a Budapesti Gépészeti- Szakképzési Centrum tanulóival kötött Szakképzési Munkaszerződés alapján hét különböző szakmának biztosítanak duális képzést és nyári gyakorlati lehetőséget. Ezek a karosszéria lakatos, hegesztő, autógyártó, logisztikai technikus, gépjármű-mechatronikai technikus, ipari gépész és alternatív járműhajtási technikus.

Hozzátette: a diákoknak az ITK Holding Zrt. vonzó juttatási csomagot kínál. A duális képzésben tanulók havonta munkabért kapnak, rendszeres üzemorvosi vizsgálaton vesznek részt, jogosultak a munkába járás költségeinek megtérítésére és cafetéria–juttatásban is részesülnek. Ezen felül ösztöndíjjal inspirálják azokat a kiemelkedő tanulókat, akiket az iskola elvégzése után szívesen alkalmaznánk munkavállalóként cégünknél.

Forrás: Inter traction electrics / Kovács Péter

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara 2008 óta rendezi meg a Szakma Kiváló Tanulója Versenyt (SZKTV), kibővítve az Országos Szakmai Tanulmányi Versennyel (OSZTV). A versenyek országos döntőjének eredményhirdetésére Budapesten, az évente megrendezendő Szakma Sztár Fesztiválon kerül sor. A rendezvénynek a Hungexpo Vásárközpont ad otthont. A versenyek célkitűzése a gyakorlatigényes, „fizikai” szakmák társadalmi elismertségének és vonzerejének növelése a szakmatanulás népszerűsítése révén, a „Szakmát a kézbe” szlogen jegyében. A területi előválogatók lebonyolítását megyénként, a területi kereskedelmi és iparkamarák végzik. A területi előválogatókat válogatók követik. Az országos döntők legjobbjainak látványos versenyét, a bemutatókkal és interaktív tevékenység-szigetekkel színesített Szakma Sztár Fesztiválon minden érdeklődő ingyenes részvétel mellett tekintheti meg, próbálhatja ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában