Hirdetés

2022.12.16. 13:26

Tudnivalók az egyszer használatos cipővédőkről

Bizonyos iparágakban elengedhetetlen, hogy megfelelő védőruházattal legyenek felszerelve a munkavállalók. Nemcsak egészségmegőrzés céljából szükséges ezen védőfelszerelések használata, hanem a szennyeződések elkerülésének érdekében is.

Forrás: netpolc.hu

Ha egyéni védőfelszerelésre gondolunk, akkor elsősorban a kezeslábas jut eszünkbe, pedig a leggyakrabban használt eszköz az egyszer használatos cipővédő, melyet az ipari környezeten kívül bárki használhat.

Miért hasznos?

Az egyszer használatos, eldobható ruházat használata praktikus, hiszen ezáltal a higiénia magas fokon biztosított. A portól, allergénektől védő felszerelés jól használható az egészségügyben, a gyógyszeriparban, az elektronikai eszközök precíziós gyártásánál és számos más területen is.

A Netpolc egyszer használatos ruházati termékei teljes testet fedő vagy csak részleges megoldásokat kínálnak a cégek számára. A cipővédők esetében is több különböző modell közül választhatjuk ki a leginkább igényeinknek megfelelő darabot.

Gondoltak a gyártók az egyszerű felhasználás mellett a magasabb követelményekhez igazodó, száras cipővédők gyártására is. Nézzünk néhány okot, amiért érdemes egyszer használatos cipővédőt alkalmaznunk!

Az egyszer használatos cipővédő előnyei

A cipővédők megvédik a lábbelinket a szennyeződésektől, melyek lehetnek folyékony vagy szilárd anyagok. De nemcsak viselőjének jelent biztonságot a cipővédő, hanem környezetének is, mivel a lábbeliken lévő baktériumok, törmelékek nem tudják beszennyezni a területet ott, ahol járunk. Egyes modellek az antisztatikus és biológiai védelem vonatkozó szabályoknak is megfelelnek.

Az olyan steril környezetben, mint például a műtő, kórházi helyiségek elvárás, hogy a szennyeződések ne kerüljenek be a területre. Itt alapvető követelmény a cipővédő használata. Az egészségügyi intézményekben a nedves padló gyakori, bármely kiömlött anyagot azonnal fertőtlenítéssel kell eltávolítani.

Bizonyos cipőkben a vizes padlón való járkálás veszélyes lehet a csúszás okán, ezért is jól használhatóak az egyszer használatos cipővédők a látogatók és a személyzet számára egyaránt.

Hol tudjuk még alkalmazni?

Az egészségügyi intézményeken túl kisebb vállalkozások is jól ki tudják használni ezeket a termékeket. Például az ingatlanközvetítők naponta több lakásban járnak, melyeknél a tulajdonosok elvárják, hogy tiszta maradjon a padló, a szőnyeg.

A lakás bemutatására érkező közvetítők és érdeklődők számára egyszerű és higiénikus megoldásként ajánlott az egyszer használatos cipővédő használata. Gyorsan fel- és levehető eszköz, melynek segítségével bármely otthonba károkozás nélkül léphetünk be.

A cipők védelmét is szolgálja a cipővédő, miután a lábbeliket nem kell vegyszerekkel tisztítani használat után. Ezzel időt takarítunk meg, hiszen egy gyors mozdulattal eltávolíthatjuk a műanyag lábzsákot, és nem szükséges a szennyeződéseket lepucolni a cipőkről.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában