Hirdetés

2022.12.27. 11:30

Mikor szükséges lecserélni a porzsákot?

Ha már megfordul a fejedben, hogy időszerű a porzsákcsere, akkor nagy eséllyel valóban le kell váltanod.

Forrás: Porzsakcentrum.hu

Azonban van néhány figyelmeztető jel arra, hogy időben cselekedj, és ne húzd el a végsőkig. Lássuk, melyek ezek!

A szívóerő már nem a régi

Nem célszerű az utolsó pillanatig kitolni az új porzsák beszerzését, hiszen az felesleges aggodalomhoz vezet, ugyanis ha a porszívó nem látja el a feladatait megfelelően, akkor olyan súlyosabb problémákra is következtethetsz, ami nincs is. A Porzsakcentrum.hu porzsákok sokaságát tartja készleten, innen bármikor rendelhetsz a készülékedbe illő darabot.

Szembetűnő jele az elhasználódott porzsáknak, ha a szívóteljesítmény egyre gyengébb, nincs már elég hely a pornak.

Amennyiben egyszerhasználatos porzsákot használsz, akkor ténylegesen dobd ki a használatot követően, hiszen nem alkalmas többre. Ha pedig több használatra gyártott porzsákot használsz, akkor egyszerűen ürítsd ki, és a szívóteljesítmény olyan lesz, mint új korában.

Szokatlan szagok áradnak

Ez is gyakori eset, amennyiben házikedvencet tartasz az otthonodban. Zavaró lesz, amikor már nagyon erős szagok távoznak a porszívóból, emiatt célszerű kicserélni a zsákot.

A többször használatos zsákok esetében a kellemetlen szag utalhat arra, hogy kimerítetted a használatot, így jobb, ha lecseréled, ugyanis az ürítés nem fogja megszüntetni a szagot.

Az idő válaszol

Többnyire a porzsákok szavatossági ideje egy-másfél hónap között lejár. Ez azt jelenti, hogy körülbelül ennyi ideig képesek a szennyeződéseket elnyelni anélkül, hogy csökkenne a porszívó teljesítménye.

Ha ugyanabban a minőségben szeretnéd elvégezni a porszívózást, ahogyan azt korábban megszoktad, akkor havonta vagy másfél havonta ürítsd/cseréld a porzsákot! A tartozék típusától és a használat milyenségétől függően változhat az idő, de nagyságrendileg ezt érdemes alapul venni.

Milyen porzsákot vegyek?

Amennyiben megszületett az elhatározás, hogy szeretnéd leváltani a porzsákot, akkor meg kell nézned porszívód gyártóját és a készülék pontos típusát. Ez azért fontos, mert ahogy a legtöbb dolog, ez is változik gyártóként. Mivel nem minden porzsák egyforma, így a más készülékbe gyártott porzsák, nem lesz megfelelő a te porszívódhoz.

Mi a teendő, ha elfelejtetted a porszívód típusát?

Aggodalomra nincs okod, hiszen többféle módon be tudod azonosítani. Az egyik segítség lehet, ha kereső alkalmazást használsz, amelyhez csupán lefotózod a saját porszívódat, az alkalmazás kép alapján felsorakoztatja a lehetőségeket és azok közül kiválasztod, amelyik megegyezik a tiéddel.

A másik opció lehet, ha megkeresed a dobozát és a papírok között ott lesz a pontos típus is.

A harmadik opció pedig, ha nem kívánsz az előbbiekkel foglalkozni, akkor ideális számodra az univerzális porzsák. Ezek szabvány porzsákok, amelyek több típushoz is megfelelnek, így egyszerűbben találsz olyat, amely illeszkedik a te típusodhoz. Amennyiben bizonytalan vagy, kérj bátran segítséget a Porzsakcentrum.hu csapatától!
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában