Hirdetés

2021.10.20. 09:00

Neked is lehet virtuális szervered, beruházás nélkül!

A virtuális szerverek (VPS-ek) önálló egységek, szerverek rendszere, amelyek nagy teljesítményű eszközökön működnek.

Forrás: rackforest.com

Pontosan azt képesek biztosítani, mint a fizikai szerverek, igaz ez a teljesítményükre, a memóriájukra és a tárhelyükre egyaránt.

Biztonság és karbantartás

Jó hír, hogy a VPS-ek a biztonságot és a funkciókat tekintve képesek meg is ugrani mindazt, amire a fizikai szerverek képesek. Bár a virtuális szerver egy szerveren belül található, teljesen önálló egység. Fizikálisan nem választható el más VPS egységektől, mégis védve van attól, hogy illetéktelen kezekbe kerüljenek az adatok.

Ha úgy döntesz, hogy virtuális szervert bérelsz, akkor a biztonság mellett a karbantartás felől sem kell aggódnod. Hogy miért? Mivel nincs fizikai szervered, így nincs is mit karbantartanod! Futtathatod a virtuális szerveren a saját operációs rendszered és természetesen szoftveresen el is láthatod, frissítheted, de másra nem lesz gondod.

Milyen előnyei vannak még a VPS-nek?

A virtuális szervert azonnal üzembe lehet helyezni. Nagy előnye, hogy a fizikai szerverrel ellentétben rugalmasan, könnyedén testreszabható.

A folyamatos biztonsági mentések és a 24 órás ügyfélszolgálat feltétlenül elvárható egy virtuális szerver szolgáltatást nyújtó cégtől. A hazai tulajdonban lévő RackForest biztosítja ezeket, az Intel Xeon Brand szerverek pedig kellő stabilitásról gondoskodnak.

Tudnivalók a Linux VPS-ről

A Linux virtuális szerverekhez KVM virtualizációt alkalmaznak a RackForestnél. A gépek konfigurálását az ügyfelek maguk is végrehajthatják egy ügyfélportál segítségével. A fizetés szupergyors, hiszen a PayPal szolgáltatását igénybe véve a pénz azonnal megérkezik a szolgáltatóhoz, a virtuális szerver kiépítése pedig azonnal megkezdődik.

Egy alap Linux VPS csomag tartalmaz 10 Gbps internetkapcsolatot, amelyből 2 Gbps garantálva van. A Linux OS előre telepítésre kerül. A heti egy biztonsági mentés alap, de be lehet állítani napi mentést is igény szerint. A rendelkezésre állás 99,9 százalékos.

Általánosságban a Windows VPS-ről

A Microsoft Hyper-V technológia egyik fő előnye, hogy a Microsoft Azure felhőből néhány kattintással át lehet migrálni a gépeket konverzió nélkül. Akár saját belső IP címet is át lehet vinni a virtuális szerverekre a Microsoft virtuális hálózat funkciókat kihasználva.

A Windows gépeket módosítás nélkül át lehet migrálni a virtuális szerverekre. A Hyper-V tehnológiával meg lehet oldani a fellépő környezetbéli differenciákat.

Egy Windows VPS 10 Gbps internetkapcsolatot foglal magába, amiből 1 Gbps garantált. Jár hozzá egy Windows Server licensz, ez választhatóan Windows Server 2012 R2, Windows Server 2016, Windows Server 2019. Heti biztonsági mentés mellett igényelhető napi mentés is. A rendelkezésre állás a Linux VPS-sel azonos, 99,9 százalékos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában