Hirdetés

2021.07.13. 09:00

Mit lehet tenni a fokozott izzadás ellen?

A fokozott izzadás sokak életét nehezíti meg.

Forrás: Belvárosi Orvosi Centrum

A tinédzsereknél gyakoribb ez a probléma, mint a felnőttek körében. Akár önértékelési zavarokat is előidézhet ez az egészségügyi probléma, sőt szorongást és depressziót is kiválthat. Egyértelműen rontja az életminőséget, ennek ellenére mégis kevesen fordulnak szakemberhez.

Mit lehet tenni a fokozott izzadás ellen? Jó hír, hogy kíméletes módon megszüntethető a fokozott izzadás, mégpedig egy injekciós kezeléssel. Mit kell tudni erről a kezelésről? Fájdalmas a beavatkozás? Előfordulhatnak mellékhatások? Milyen korlátozások szükségesek a kezelést követően? Milyen eredmény várható? Cikkünkben megválaszoljuk a legfontosabb kérdéseket.

Milyen lépésekből áll a fokozott izzadást megszüntető injekciós kezelés?

A kezelés során a szakorvos egy úgynevezett izzadásgátló anyagot juttat az érintett bőrfelületbe. Ez többnyire a hónalj bőrfelületét jelenti. Az izzadásgátló anyag bőr alá juttatása egy vékony tű segítségével történik, azonban egy szúrás nem elegendő. A szükséges anyagmennyiség bejuttatásához körülbelül 10-15 apró szúrás szükséges.

Nem kell félni a kezeléstől, mivel az apró szúrások szinte fájdalommentesek. Természetesen ennek ellenére is lehet fájdalomcsillapítást kérni. Ebben az esetben helyi érzéstelenítésben kerül sor a beavatkozásra.

Hosszú hónapokra lecsökkenthető a verejtéktermelődés

A fokozott izzadást megszüntető injekciós kezelés mindössze fél órát vesz igénybe. A beavatkozás eredményeként hosszú hónapokra lecsökken a verejtéktermelődés, így a fokozott izzadással járó önértékelési zavarok is megszűnnek. Ráadásul mellékhatásoktól sem kell tartani, mivel csak ritkán fordulnak elő.

Fontos, hogy a fokozott izzadást megszüntető injekciós kezelést követő néhány hétben intenzív sportolásra nem kerülhet sor. Egyéb olyan korlátozás nincs, ami a mindennapokat jelentősen befolyásolná. A fokozott izzadástól szenvedőknek érdemes minél hamarabb felkeresniük a Belvárosi Orvosi Centrum bőrgyógyászatát, ahol segítenek megszüntetni az izzadás következtében jelentkező kellemetlen tüneteket.

Milyen eredményekre lehet számítani a kezelést követően?

A fokozott izzadást megszüntető injekciós kezelés után néhány napon belül érezhető, hogy csökken az izzadás mértéke. Körülbelül hét nappal később jelentkezik a valódi hatás, ami akár 80-90 százalékkal kevesebb izzadást jelent.

Mennyi ideig élvezhető a kezelés hatása? Például a hónalj esetében körülbelül 8-10 hónapon át, utána javasolt megismételni a kezelést. Szóval érdemes mihamarabb szakorvoshoz fordulniuk azoknak, akik szenvednek a fokozott izzadástól, és jobb életminőséget szeretnének megtapasztalni.

PR-cikk

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában