Hirdetés

2021.07.16. 09:00

Ápolt szakállal a megnyerő külsőért

A szakáll viselése során annak megnövesztése a legegyszerűbb feladat, ezután jön csak a java.

Forrás: Barba Italiana

Az pedig nem más, mint a megfelelő ápolás. A helyes szakállápolás során sok kérdés merülhet fel egészen a kozmetikumok kiválasztásától azok használatáig.

Mik a helyes szakállápolás alapvető kellékei?

Nem szükséges rögtön egy egész barber felszereléssel kezdenünk. Tapasztaljuk ki a kozmetikumokat, tanuljuk meg használni azokat, és ismerjük ki testünk reakcióit. Ez az út kezdődhet néhány alapvető termékkel, amik garantálják a gondozott, egészséges szakállat.

Kezdetnek szerezzük be az elengedhetetlen szakállsampont. Praktikus és logikus döntésnek tűnhet a fürdés, zuhanyzás során használt sampon felvitele a szakállra is, de ezt lehetőleg kerüljük el! A fejünkön és arcunkon lévő bőr felülete és összetétele eltérő, a faggyúmirigyek mennyisége is más. Így az a sampon, ami a fejbőrünkön jól működik, sok kellemetlenséget okozhat, ha arcbőrünkkel érintkezik.

A megfelelő szakállsampon kiválasztása után jöhet a szakállolaj. Akárcsak hajunknak, szakállunknak is szükséges megadnunk a plusz, külső tápanyagokat. Egy minőségi szakállolajjal az arcszőrzet fényes marad és nem töredezik.

Hogyan kell helyesen használni az szakállápoló szereket?

A szakállsampont naponta többször is használhatjuk, akár a nap elején és a végén is. Ezt a sampont is úgy kell használni, mint ahogy a hajra való termékeket. Kis vízzel, közvetlenül a szakállba masszírozzuk, hagyjuk hatni pár percig, hogy a szennyeződések biztosan leoldódjanak, közben pedig dolgozzanak a jótékony hatóanyagok. Ezután alaposan mossuk ki, hiszen a szakállban hagyott sampon korpásodáshoz vezethet. Törölköző segítségével szárítsuk meg, majd fésüljük ki szakállunkat.

Kifésüléshez legjobb, ha egy minőségi, sörtékből készült szakállfésűt használunk. Ezután jöhet a szakállolaj, ami nem csak hidratálja és védi, de még fényessé is teszi a szakállat.

Végezetül formázópaszta segítségével a kívánt formára alakítjuk szakállunkat. A #Barba Italiana minőségi termékei között minden megtalálható a szükséges alapdaraboktól egészen a teljes barber készletekig.

A szakáll alatt ott az arcbőr!

Nem szabad megfeledkezni a szakáll alatt lévő arcbőrről sem. Sűrűn előfordulnak olyan különböző irritációk az arcbőrön, mint a bőrpír, szúró, viszkető érzés vagy a bőrhámlás. Ennek egyik okozója lehet maga a szakáll is, hiszen a szerteszét ágazó szálak irritálhatják, szúrhatják bőrünket. A másik ok pedig lehet a bőr kiszáradása is a szakáll alatt a megfelelő hidratálás hiányában.

Tehát ügyeljünk arra, hogy az ápolási folyamat terjedjen ki az arc egész területére, hiszen az nem áll meg a szakállnál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában