Szponzorált tartalom

2021.05.10. 15:27

5 szempont a megfelelő autószerviz választáshoz

Számtalan autószerelő és szerviz érhető el, de nehéz megtalálni, hogy melyik céghez érdemes elvinni a kocsit. Megmutatjuk azt az 5 szempontot, ami alapján biztosan ki tudod választani, hogy melyik szervizre bízhatod rá az autódat.

A sok kisebb autószerelő műhely mellett működnek nagy cégek és autószerviz-hálózatok is, mint a Kwikfit. A választék sokszor olyan nagy, hogy nehéz eldönteni, melyik helyen van a legjobb kezekben féltve őrzött autónk. Összeszedtük az 5 legfontosabb szempontot, amit érdemes mérlegelni a kiválasztásnál, hogy aztán hosszú távra tudjunk elköteleződni a szerviz mellett, hisz a kocsinak az autószerelő olyan, mint nekünk az orvos.

Egy nagy cég, mint a Kwikfit azért jó választás, mert pontosan tájékoztatják az ügyfeleiket | Fotó: Kwikfit

Tájékoztat

A jó szervizben nem csak egy összeget látsz a számlán a munka végén, hanem pontosan elmondják, mit javítottak és miért. Sőt, a legjobb helyeken megnézheted, hogyan javítják a kocsit és kérdezhetsz. Az is fontos szempont, hogy legyen egy olyan honlapja a cégnek, ahol minden lényeges információt megtalálsz úgy a cégről, mint a leggyakrabban felmerülő kérdésekről.

Átlátható árak

Fontos, hogy minőségi munkát végezzen a szerviz, de sokunk meglehetősen árérzékeny. Óvatosan bánjunk az olyan cégekkel, ahol nem tudják előre megmondani, hogy mennyi lesz a javítás díja. Kezdjünk inkább olyan szervizzel, ahol fix a díjszabás és publikus árakkal dolgoznak, amit elérhetővé tesznek akár a szerviz falára kiírva, akár a honlapjukon.

Fontos szempont lehet, hogy átlátható, fix árakkal dolgozzon az autószervizünk | Fotó: Kwikfit

Extra szolgáltatások

Az is fontos szempont lehet a döntésnél, hogy a szerviz például vállal-e olyan plusz szolgáltatásokat, mint a kocsi felvétele javításra, aztán házhozszállítása, vagy a műszakihoz kapcsolódó feladatok teljes körű intézése.

Felszereltség

Az autószervizelés igen speciális feladat és a felszereltség kérdését nehéz kívülről megítélni. Ezt laikus elsősorban abból látja, hogy bármilyen feladatot el tud-e vállalni bármilyen járművön az adott szerviz. Minél tágabb a vállalt szolgáltatások köre és az elvállalt autópark, annál inkább biztosak lehetünk benne, hogy a cég rendelkezik a megfelelő felszereltséggel.

Ajánlás

A végére hagytuk az egyik legfontosabbat: az ajánlásokat. Mint minden szolgáltatásnál, érdemes itt is a közösség tudására és tapasztalataira is hagyatkozni, mikor szervizt választunk. Tájékozódjunk a közösségi médiában vagy az ismeretségi körünkben, és vegyük figyelembe az ajánlásokat!

(PR cikk)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában