szponzorált tartalom

2021.04.27. 14:55

Miért fontos az okosóra? Hogyan segítik a mindennapjainkat?

Fotó: pexels.com

Folyamatosan változó világunkban az okosórák többek között nyomon követhetik az alvást, tökéletesíthetik a fitneszrendszert, figyelmeztethetnek a bejövő hívásokra és üzenetekre, jelezhetik a tartózkodási helyünket a térképen. Viselése nemcsak a kütyü szerelmeseinek a trendje, hanem a sport iránti érdeklődők körében is népszerű, és hozzájárul a fitnesz és egészségügyi céljaik elérésében. Természetesen meg tudja mondani a dátumot és az időt, ugyanúgy, mint a hagyományos órák

Van-e hátránya?

Meglepő lehet, de ennek az okos szerkezetnek is van gyenge pontja, ez pedig a rövid üzemidő. Az okosórák általában csak 1-2 napig használhatók teljes töltés után. Néhányan egy napig sem bírják, különösen, ha akkumulátorfogyasztó funkciókat vagy applikációkat használunk. Ha nem töltjük fel rendesen az eszközt, másnap csak bosszankodunk, hogy semmi sem működik. Célszerű tehát alaposan megnézni, hogy melyik alkalmazást használjuk gyakran, és legyen nálunk vésztöltő, a másik megoldás az Apple Watch beszerzése, amely drága kellék, ugyanakkor egész strapabíró akksival rendelkezik.

Az okosóra szolgáltatásai

Kétféle okosóratípus létezik; az első a mindennapi használatra, egy olyan készülék, amelyet a hagyományos óra helyettesítésére terveztek, viszont egy okostelefonhoz hasonlóan működik.

A második, amelyet speciális funkciókkal különleges felhasználók számára terveztek, például ilyen a kifejezetten az idősek számára készült intelligens óra, ahol a fő rendeltetés a helymeghatározás és a biztonság.

Megmondja az időt

Nyilvánvaló, hogy egy okosóra megmondja az időt. Itt nemcsak arról van szó, hogy rápillantunk és tudjuk, mennyi az idő, hanem értesítést kapunk a fontos tárgyalásról, vagy megnézhetjük, hogyan jutunk el az egyik helyszínről a másikra. A hagyományos órák értékesítése csökkenőben van az okostelefonok népszerűsége miatt, ellenben egy okosóra emlékeztethet minket arra, hogy az óra még igen fontos eszköz.

Divat kiegészítő

Az intelligens óra színeket, ábrákat és órákat tartalmazó „könyvtárral” egészül ki, hogy megfeleljen minden alkalomnak – legyen szó akár munkanapról, akár szórakozásról a hétvégén. Az egyéb beállítás pedig fantáziánkon vagy kreativitásunkon múlik.

Segít a navigációban?

Megszoktuk, hogy telefonjainkon a térképfunkciót használjuk a navigáció segítésére. Az okosórával ez még gyorsabb. Főleg gyaloglás közben veszélyes, ha folyamatosan okostelefonunkat nézzük, vagy nyomkodjuk a gombokat, a figyelmünk így másra irányul a közlekedés helyett. Az okosóra sokkal könnyebbé teszi a navigációt, az útvonal egy pillanat alatt elérhető. Az Apple Watch még tovább megy, és jelzi, hogy melyik irányba kell fordulni, és a bal és a jobb oldali figyelmeztetőhang ráadásul eltérő. Vezetés közben a csukló mozgatásával visszajelzést kapunk, hogy jó úton járunk. Az okosóra ideális navigációs célokra olyan járműveken, ahol nem lenne célszerű kihangosított készüléket használni, például motorkerékpárnál.

Személyi asszisztens a csuklón

Napjainkban sokunknak van Google Asszisztense vagy a népszerű Alexa. Kényelmesen lehetővé teszi számukra a hétköznapi feladatok irányítását, például a fűtési hőmérséklet megváltoztatását vagy a világítás be- és kikapcsolását. Ami nagyon jó, hogy most már használhatjuk okosóráinkat is erre a célra. Ha a Fitbit Versa 3 vagy a Fitbit Sense mellett döntünk, akkor lehetőség van az Alexa vagy a Google Assistant párosítására.

Az okosóra megkönnyíti az életünket

Az okosórák egyik leghasznosabb funkciója az a képesség, hogy figyelmeztethet az SMS-ekre vagy a közösségi média híreire. Az intelligens óra megkönnyíti az értesítések gyors és egyszerű kezelését. Ezáltal rengeteg időt nyerhetünk azzal, hogy a hétköznapi teendőinket leegyszerűsítjük, például egy találkozón, amikor néhányszor az óránkra pillantunk, nem néz ki furán, vagy nem befolyásolja negatívan a tárgyalást, mintha folyamatosan a telefonunkat bámulnánk. Szintén futás közben, vagy egyéb fizikai tevékenységben való részvétel mellett dönthetünk úgy, hogy okostelefont otthon hagyjuk, mert az alapvető funkciókat az okosóra kiválóan ellátja.

(PR-cikk)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában