Szponzorált tartalom

2020.11.04. 18:29

Újabb mérföldkő a hazai buszgyártásban

Ebben az évben 350 autóbusz gördül le a debreceni gyártósoron.

Az üzemcsarnok ünnepélyes átadója

Fotó: KISS ANNAMARIE

Az ITK Holding Zrt. tulajdonában lévő Inter Traction Electrics Kft. debreceni telephelyének fejlesztése, és a gyártási kapacitások növelése újabb jelentős mérföldkőhöz érkezett. A tavaly őszi ünnepélyes alapkőletétel után egy éven belül elkészült a kor technológiai kihívásainak és a fenntarthatósági szempontjainak megfelelő újabb üzemcsarnok a vállalat területén. Az üzemcsarnok ünnepélyes átadóján Kossa György, az ITK Holding Zrt. elnök-vezérigazgatója elmondta, a cégcsoport határozottan hajtja végre az emberközpontúságra, értékteremtésre, innovációra és a fenntarthatóságra épülő stratégiáját. – A cégcsoportunk által fejlesztett és gyártott Mercedes-Benz Reform típusú termékcsaládokkal hozzá kívánunk járulni Magyarország kormánya által meghirdetett buszstratégia sikeres végigviteléhez, valamint Debrecen polgárainak gazdasági sikeréhez, ezáltal a magyar gazdaság növekedéséhez – hangsúlyozta Kossa György.

Kossa György, az ITK Holding Zrt. elnök-vezérigazgatója

Az elnök-vezérigazgató kitért arra is, a cégcsoportunk elkötelezett a környezettudatosság, fenntarthatóság és a biztonságkultúra fejlesztése mellett. Kossa György számokkal is érzékeltette a cégcsoport társadalomra és gazdaságra gyakorolt hatását: 2020-ban a beszállítóik száma eléri a 764 darabot, ezen beszállítók foglalkoztatási létszáma 4 ezer 354 fő. Járműveik több mint 120 millió kilométert tettek meg idén, s immár 1,2 milliárd utasszámot kezeltek. A pandémiás helyzet ellenére a cégcsoport a munkahelyeket megvédte, sőt, a foglalkoztatottak létszáma ezen beruházásnak köszönhetően is növelni tudta.

Az üzemcsarnok ünnepélyes átadóján

Munkahelyeket teremtenek

Papp László polgármester úgy fogalmazott, az új üzem azt szimbolizálja, hogy Magyarország egykor nagy jelentőséggel bíró iparága, az autóbuszgyártás, mely évtizedekkel ezelőtt a világszínvonalat képviselte, és amely egyszerűen megszűnt létezni a rendszerváltás viszontagságai között, az Debrecenben éled újjá.

– Az ötezer négyzetméteres gyártókapacitás növekedéssel már több int 30 ezer négyzetméternyi az ITK csoport határúti telephelye. Az itt dolgozó 500 munkatársnak köszönhető, hogy 2020-ban 350 autóbusz gördüljön le az üzem gyártósoraiban – fogalmazott a polgármester. Papp László arra is kitért, ez csak a kezdet, hiszen a cég rendelkezik a város déli iparterületén egy 20 hektáros területtel, amely a gyártás jövőbeli helyszínévé válik, több száz új munkahelyet létrehozva ezáltal Debrecenben. – Folyamatosan növekszik a Debrecent választó gazdasági szereplők köre, ma már egyértelműen kijelenthetjük, hogy az ország Debrecen-központú keleti régiója az egyik legversenyképesebb régióvá lépett elő, köszönhetően többek között az olyan vállalatoknak, mint az ITK csoport – hangsúlyozta Papp László. Debrecen első embere kiemelte, nincs máshol példa arra, hogy a BMW-ket és Mercedeseket is gyártsanak ugyanabban a városban.

Innovatív és környezetkímélő

Mosóczi László közlekedéspolitikáért felelős államtitkár arról beszélt, a magyar gazdaság jó teljesítménye elképzelhetetlen az olyan eredmények nélkül, mint az ITK Holdingé. – A vállalkozás innovatív technológiai beruházásai köszönhetően dinamikus fejlődésen ment keresztül az utóbbi években. Az összesen 5 ezer négyzetméteres új üzemterületre a vállalat minden munkatársa joggal lehet büszke, modernen felszerelt, minden szakmai és biztonsági igényt maximálisan kielégít, egy ágazat igazán széles kínálatát nyújtja. Az új gyáregység minden bizonnyal hozzá fog járulni a hazai buszgyártás hagyományának felvirágzásához, az iparág újjáéledéséhez – fogalmazott Mosóczi László.

Szilveszter Tibor, a Mercedes-Benz Hungária Kft. haszongépjárművek értékesítési és marketing igazgatója elmondta, jelen kihívásokkal teli korszakban az innováció, a megbízhatóság és az értékteremtés kiemelt szerepet játszik, mindezekben kitűnő partnerre találtak a Inter Traction Electrics Kft.-ben.

Az ITK Holding cégcsoport több mint egy éve a MOL család tagja, Ratatics Péter, a MOL Magyarország ügyvezető igazgatója arról beszélt, a jövőt a mobilitás tekintetében új vízióban kell elképzelni, ami környezetkímélő, önvezető és megosztáson alapuló. Ezeket az álmokat csak erős partnerre támaszkodva lehet megvalósítani. Az eseményen három Mercedes-Benz Reform szélfogó üveget írtak alá, melyből kettőt beépítettek a járművekbe, egyet pedig kiállítottak az újonnan átadott csarnokban.

Képgaléria

(PR cikk)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában