Szponzorált tartalom

2020.09.25. 10:45

Újabb autóbuszokat adtak át

A gépjárművek a környezetkímélés jegyében készülnek.

A debreceni illetőségű Inter Traction Electrics Kft. az idei évben összesen 90 darab gépjárművet készít és ad át a megrendelőknek. A csütörtöki sajtótájékoztatón elhangzott, hogy az ITK Holding Zrt. 100 százalékos tulajdonában lévő járműfejlesztő és gyártó kft. aktív szerepet vállal a Volánbusz Zrt. és a Volán Buszpark Kft. országos autóbuszflottájának megújításában. Az autóbuszok minden szempontból megfelelnek a kor fenntarthatósági, technológia és kényelmi kihívásainak. A gépjárművek átadása jelenleg is ütemezetten zajlik.

Hazai minőség

- Nagy öröm az ITK csoport számára, amikor hozzá tudunk járulni ahhoz, hogy Magyarországon a közösségi közlekedés fejlődésében olyan járművek jelenjenek meg, amiben hazai hozzáadott érték van – kezdte felszólalását Kossa György, az ITK Holding Zrt. elnök-vezérigazgatója. Elmondta, bízik benne, hogy a jövőben még hozzájárulhatnak az ország munkahelyteremtéséhez és a gazdaság növekedéséhez. – Ezek sokkal fenntarthatóbb, zöldebb és környezetbarátabb technológiát képviselnek, mint a korábbi autóbuszok – utalt a gépjárművek minőségére dr. Homolya Róbert, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója. Emellett hozzátette, még inkább kényelmesebb utazást képesek biztosítani az utasoknak. -Az elmúlt években komoly erőfeszítéseket tettünk a kormányzattal, hogy a helyi gazdaságot, ezt a térséget fejleszteni tudjuk – emelte ki Balázs Ákos, Debrecen alpolgármestere. Hozzáfűzte, ebben két fontos célkitűzés volt. Egyrészt, hogy kialakítsanak egy olyan befektetői környezetet, amely lehetővé teszi azt, hogy a hagyományos debreceni iparágakat újraindítsák, másrészt, hogy új ágakat is a városba hozzanak. – Ebben a törekvésben nagyon jó partnert találtunk az ITK Holding Zrt.-ben, hiszen a városban meghonosodó autóbuszgyártás sikertörténet kezd lenni – fogalmazta meg az alpolgármester. Kifejtette, a város közös gondolkodásba kezdett a vállalattal, és az oktatásban és a képzésben is együttműködésbe léptek. Szerettek volna olyan hátteret biztosítani, amelyben az autóbuszgyártásnak megvan a humánerőforrása is. – Fontos, hogy ez fenntartható módon jöjjön létre – hangsúlyozta. Elmondta, ez a folyamat elindult, és másfél éven belül meg tud valósulni.

Konkrét jövőkép

A sajtótájékoztatón részt vett dr. Mosóczi László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára is. – Külön öröm, hogy Debrecenben van ez az üzem, hiszen ez az a város, amely konkrét elképzelésekkel és jövőképpel rendelkezik – méltatta Debrecent az államtitkár. Elmondta, a vállalat helytállásának köszönhető, hogy a mai napon újabb járműveket tudnak átadni. – A kormány a tiszta, élhető Magyarország érdekében fokozottan támogatja a környezetkímélő közlekedési módok térnyerését – emelte ki. Kifejtette, az Innovációs és Technológiai Minisztérium jövőképe alapján a korszerű és versenyképes közösségi közlekedés 5 jelzővel írható körül: utasbarát, innovatív, fenntartható, integrált és rugalmas.

 

(PR cikk)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában