Kukatűz a Kassain, szikrázó vezetékek az Igló utcában

Kukatűz a Kassain, szikrázó vezetékek az Igló utcában
© Fotó: katasztrófavédelem
Hajdú-Bihar – Kevés riasztás érkezett szerdán. Csütörtökön teljes terjedelmében égett egy pródi melléképület az ott tárolt kisgépek, berendezési tárgyak megsemmisültek. Debrecenben mosógép gyulladt ki egy konyhában, itt nem terjedtek tovább a lángok. Összefoglaló az elmúlt 48 óra katasztrófavédelmi eseményeiről.

Szerdán reggel elesett és nem tudott ajtót nyitni egy idős ember a lakásában a debreceni Menyhárt József téren. A debreceni hivatásos tűzoltók gépezetes tolólétra segítségével jutottak be az erkélyajtón keresztül, hogy beengedjék a mentőszolgálat szakembereit, akik kórházba szállították a sérültet.

Kigyulladt egy szeméttároló szerdán délelőtt Debrecenben, a Kassai úton. A helyi tűzoltók egy vízsugárral oltották el a tüzet.

Úttestre dőlt egy fa csütörtökön hajnalban Hajdúnánás és Polgár között. A veszélyes helyzetet okozó növényt a hajdúnánási tűzoltók távolították el az útról. Az eset során személyi sérülés nem történt.

Tegnap reggel Balmazújvároson a Vörösmarty utcába riasztották a helyi önkormányzati tűzoltókat, ahol villámcsapás következtében megrogyott egy lakóház kéménye. A tűzoltók leemelték a megomlott darabokat és lefóliázták a beszakadt tetőrészt. Személyi sérülés nem történt, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

Szikrázó villanyvezetékek miatt hívták a megyeszékhely tűzoltóit a debreceni Igló utcába csütörtökön reggel. A tűzoltók értesítették az áramszolgáltató szakembereit, és kiérkezésükig biztosították a helyszínt.

Kigyulladt egy téglafalazatú melléképület Pródon, a Rókahát utcában tegnap délután, a tűz egy másik, faszerkezetű, náddal fedett melléképületre is továbbterjedt. A hajdúböszörményi és a hajdúnánási tűzoltók két vízsugárral vették fel a harcot a lángokkal. Az eset során személyi sérülés nem történt, de kisebb anyagi kár keletkezett.

Mosógép kapott lángra egy húsz négyzetméteres konyhában a debreceni Gébics utcában, csütörtök délután. A debreceni hivatásos tűzoltók egy vízsugárral eloltották a tüzet, így az nem terjedt tovább.

mg11

Fotó: katasztrófavédelem

Tegnap késő délután Hajdúszoboszlón egy Jókai utcai lakásba kellett bejutni a helyi tűzoltóknak. Az ott élő idős embert a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállították.

– Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –Polgár.
HAON.HU


hirdetés