Ismét jutalmazták a közmunka legjobbjait

Budapest – A csegeiek táncoltak, a polgármesterek elismeréseket vettek át a Belügyminisztériumban.

Megyénkből Vámospércs, Sáránd, Tiszagyulaháza, Tiszacsege, Tépe, Nagyrábé és Hajdúböszörmény részesült miniszteri elismerésben és pénzjutalomban az idei közfoglalkoztatási programok sikeres végrehajtásáért. Az elismerést a polgármesterek a Belügyminisztériumban csütörtökön vették át Pogácsás Tibor önkormányzati államtitkártól, valamint Hoffmann Imre közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkártól. Az ünnepi műsort a tiszacsegei Hagyományőrző Néptáncegyesület táncosai adták. A szaktárca 75 önkormányzat, nonprofit szervezet, valamint szociális szövetkezet munkáját ismerte el.

Pogácsás Tibor ünnepi beszédében kiemelte: a 2011-ben indult közfoglalkoztatási program mára már sikeres időszakot tudhat maga mögött, 741 ezerrel többen dolgoznak, mint a kormányváltáskor, közülük pedig már 560 ezer ember az elsődleges munkaerőpiacon, míg a többiek közfoglalkoztatásban tevékenykednek. 325 milliárd forint van a közfoglalkoztatási kiadásokra.

Hoffmann Imre visszatekintésében elmondta, 2012 óta ismerik el a sikeres közfoglalkoztatók tevékenységét. Számuk a mostani kitüntetettekkel együtt 356 lett. Az elismerések odaítélésében fontos szempont volt az, hogy a programok összhangban vannak-e a település adottságaival, illetve hogy az önfenntartás érdekében átgondolt tevékenységet folytatnak-e.

HBN–NYGPolgár.
HAON.HU


hirdetés