Pocsaj hírei

2019.01.10. 12:40

Ismét „szumóztak” Esztárban

Esztár - Több órán keresztül „küzdöttek” a diákok, a robotok az első helyezésért.

Esztár - Több órán keresztül „küzdöttek” a diákok, a robotok az első helyezésért.

Hetedik alkalommal rendezték meg nemrégiben Esztárban a Szumó Robot Esztár robotépítő versenyt, amelyről sok csapat jelentkezett és versenyzett. A versenyre összesen 29 robotműködtető csapat érkezett Kárpátaljáról, Kecskemétről, Kisvárdáról, Hajdúszoboszlóról, Debrecenből, Balmazújvárosról, Hajdúböszörményből, Hajdúdorogról, Derecskéről és Esztárból. A hazai csapatról elmondható, hogy ma már országos szinten elismert, de határainkon túlra is átnyúló hírnévre tettek szert.

A több, mint 70 versenyző, 20 felkészítő tanár mind a versenyzők sikerességéért izgult. A küzdelmes és érdekes verseny szuperkupa győztese párban a Kecskeméti Szakképzési Centrum Gáspár András Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája, valamint a Huszár Gál Általános Iskola csapata lett. A csapatok versenyében az első helyet egy kecskeméti csapat, a második helyet a hajdúböszörményi Bocskai István Gimnázium tanulói szerezték meg. A harmadik helyen szintén kecskeméti csapat diákjai végeztek.

- Nagyné Kelemen Mónika -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!